Stiri de ultima ora

Franța a decis ca persoanele vaccinate să poată renunța la masca de protecție în anumite condiții

Franța a decis ca persoanele vaccinate să poată renunța la masca de protecție în anumite condiții
International
Persoanele vaccinate din Franța vor putea renunța la masca de protecție atunci când se află într-o încăpere închisă și privată, a decis luni Înaltul Consiliu pentru Sănătatea Publică din Franţa, care consiliază autorităţile franceze în materie de politică sanitară. Cu toate acestea, masca va trebui purtată în colectivitate sau în cazul în care o persoană din încăpere nu este imunizată.

„Prudenţa” rămâne totuşi de actualitate, subliniază Înaltul Consiliu, care cere ca în „cadru colectiv (colectivităţi şi medii exterioare deschise)” să se continue respectarea măsurilor restrictive precum purtarea măştii şi să se limiteze deplasările, „în acord cu evoluţia deciziilor naţionale în funcţie de stadiul şi acoperirea vaccinală”.

Așadar, nu este vorba de a participa la reuniuni de persoane în afară de ceea ce este autorizat. Totodată, Înaltul Consiliu preconizează „campanii de comunicare pedagogică destinate cetăţenilor vaccinaţi pentru a le explica importanţa măsurilor restrictive, chiar dacă sunt vaccinaţi”.

Acesta subliniază că „ţine cont de eficienţa vaccinurilor disponibile în prezent asupra formelor grave de COVID-19” şi de măsurile restrictive cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

Creat în 2004 în Franţa, Înaltul Consiliu pentru Sănătatea Publică are în special sarcina de a contribui la elaborarea strategiei naţionale privind sănătatea şi de a furniza autorităţilor expertiza necesară gestionării riscurilor sanitare.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus