Stiri de ultima ora

Focar de COVID-19 într-un cămin de bătrâni din Germania, după ce rezidenții fuseseră imunizați cu ambele doze de vaccin Pfizer |

Focar de COVID-19 într-un cămin de bătrâni din Germania, după ce rezidenții fuseseră imunizați cu ambele doze de vaccin Pfizer |
International
Acasa › Ştiri › Externe › Focar de COVID-19 într-un cămin de bătrâni din Germania, după ce rezidenții fuseseră imunizați cu ambele doze de vaccin Pfizer

Focar de COVID-19 într-un cămin de bătrâni din Germania, după ce rezidenții fuseseră imunizați cu ambele doze de vaccin Pfizer

Foto: pixabay.com Externe

Situație tensionată în Germania, unde autoritățile nu reușesc să țină focarele de COVID-19 sub control, în ciuda administrării celor doze de vaccin împotriva COVID-19. 

14 bătrâni, internați într-un centru de îngrijire din Belm, au fost testați pozitiv la sfârșitul săptămânii trecute, în ciuda faptului că au primit două doze de vaccin BioNTech-Pfizer, până pe 25 ianuarie. Potrivit dw.com , bătrânii s-au infectat cu tulpina britanică, dar nu se știe de unde au luat virusul.  Potrivit sursei, niciunul dintre rezidenți nu a dezvoltat simptome grave. 

Marea Britanie a înregistrat o rată accelarată a mortaliții după apariția noii tulpini

Marea Britanie a devenit a cincea țară din lume care a înregistrat 100.000 de decese cauzate de virus, după Statele Unite, Brazilia, India și Mexic și, de departe, cea mai mică. SUA a înregistrat peste 400.000 de decese de COVID-19, cel mai mare total din lume, însă populația sa de aproximativ 330 de milioane este de aproximativ cinci ori mai mare decât cea a Marii Britanii.

O variantă mai transmisibilă identificată în sud-estul Angliei a contribuit la împingerea infecțiilor la noi maxime și a adus un nou blocaj, chiar și atunci când a început o campanie de vaccinare la nivel național.

Amintim că Marea Britanie va împărtăși capacitățile sale de secvențiere genomică altor țări pentru a ajuta la o identificare mai rapidă a noilor variante ale coronavirusului în locuri în care abilitatea de a face acest lucru este mai redusă, a anunțat ministerul britanic al sănătății, marți.

Noile variante ale coronavirusului au alarmat oamenii de știință, iar premierul britanic Boris Johnson a avertizat că perspectiva unei variante care să neutralizeze vaccinul ar putea însemna că sunt necesare măsurile de tip lockdown și restricții de călătorie pentru mai mult timp.

Autoritățile din Marea Britanie au realizat mai mult de jumătate din secvențele genomului SARS-CoV-2 prezentate într-o baze de date globală și au anunțat că vor lansa o Platformă pentru analizarea noii variante care va putea fi folosită pentru variantele coronavirusului, dar și pentru viitoare pandemii.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus