Stiri de ultima ora

FMI: Economia Asiei se va micșora mai mult în 2020 decât se credea anterior

FMI: Economia Asiei se va micșora mai mult în 2020 decât se credea anterior
International
Contracția economică a Asiei din acest an va fi mai gravă decât se credea anterior, deoarece mai multe piețe emergente din regiune au încetinit brusc în timp ce luptau împotriva coronavirusului, a declarat Fondul Monetar Internațional citat de CNBC.

FMI a declarat că retrogradarea pentru economia Asiei „reflectă o contracție mai accentuată, în special în India, Filipine și Malaezia”. Acesta a adăugat că India și Filipine au înregistrat o scădere „deosebit de accentuată” a activității economice în al doilea trimestru, „având în vedere creșterea continuă a cazurilor de îmbolnăvire și restricțiile extinse”.

FMI se așteaptă ca economia India să piardă 10,3% în anul fiscal încheiat la 31 martie 2021, mai mult decât dublul estimării din iunie, cu un minus de 4,5%.

Economia filipineză se va contracta cu 8,3%, mult mai mult decât contracția de 3,6% anunțată în iunie.

Malaezia se va avea un minus de 6% anul acesta, mai rău decât contracția de 3,8% prognozată în iunie.

Nu toate economiile asiatice au prognoze reduse. Activitatea economică din regiune se mișcă la „viteze multiple”, iar China, prima țară care a raportat cazuri de Covid-19, conduce recuperarea, a spus FMI.

Fondul și-a îmbunătățit prognoza de creștere pentru 2020 pentru China la 1,9% față de proiecția sa de 1% din iunie, din cauza „unei reveniri mai rapide decât așteptările în al doilea trimestru”.

Anul viitor, creșterea economică a Chinei este de așteptat să crească până la 8,2%, conform prognozelor fondului.

FMI se așteaptă ca economia Asiei să revină cu 6,9% în 2021, ceea ce reprezintă o creștere a prognozei din iunie, de 6,6%.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus