Stiri de ultima ora

FMI acordă finanţare de urgenţă de 50 miliarde de dolari pentru rezolvarea dificultăţilor provocate de epidemia de coronavirus

FMI acordă finanţare de urgenţă de 50 miliarde de dolari pentru rezolvarea dificultăţilor provocate de epidemia de coronavirus
International
"Ştim că epidemia se extinde rapid. În condiţiile în care o treime dintre statele membre sunt direct afectate, aceasta nu mai este o problemă regională, este una globală care necesită un răspuns global, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, la conferinţa sa de presă comună cu preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Extinderea continuă a epidemiei va duce în 2020 la o creştere a economiei globale sub nivelul înregistrat în 2019, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, adăugând că FMI îşi va revizui în scădere prognozele în următoarele săptămâni.

Oficialul FMI şi-a exprimat "în special îngrijorarea legată de statele cu venituri scăzute şi cele mai vulnerabile - acele ţări ale căror necesităţi de finanţare ar putea creşte rapid din cauza escaladării costurilor economice ale epidemiei".

Pentru statele cu venituri scăzute, FMI acordă până la zece miliarde de dolari printr-o finanţare de urgenţă care poate fi accesată fără un program FMI cimplet, a informat Georgieva. Alte state membre pot accesa Instrumentul de finanţare rapidă, prin care s-ar putea furniza până la 40 de miliarde de dolari pentru pieţele emergente "care ne-ar putea aborda în mod potenţial pentru sprijin", a adăugat directorul general al FMI.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus