Stiri de ultima ora

După îndepărtarea luptătorilor kurzi de la graniţa turco-siriană, Erdogan cere capul liderului lor militar în Siria

După îndepărtarea luptătorilor kurzi de la graniţa turco-siriană, Erdogan cere capul liderului lor militar în Siria
International
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut joi Statelor Unite să i-l predea pe comandantul Forţelor Democratice Siriene (FDS), pe care îl consideră drept „terorist“.

După oprirea intervenţiei militare împotriva kurzilor din nordul Siriei, Recep Tayyip Erdogan vrea acum capul lui Ferhat Abdi Şahin, alias Mazlum Abdi, comandantul FDS.

„America trebuie să ni-l predea pe acest om (care) sub numele de cod Mazlum este un terorist căutat printr-o notificare roşie de către Interpol“, a declarat preşedintele turc, potrivit AFP, cu aproape trei săptămâni înainte de vizita sa la Casa Albă.

În vârstă de 51 sau 52 de ani, Mazlum Abdi este liderul militar al coaliţiei arabo-kurde care a ajutat din teren Statele Unite şi partenerii săi în înfrângerea organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Lăsat de Donald Trump în faţa ofensivei turce, comandantul FDS a anunţat la 16 octombrie îngheţarea operaţiunilor împotriva Statului Islamic.

Regimul de la Ankara îl consideră terorist, întrucât a fost implicat în tinereţe în rebeliunea dusă de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) contra statului turc.

De fapt, Ankara etichetează cu apelativul „terorist“ orice are legătură cu PKK, care luptă pentru un stat al kurzilor, un popor împărţit în patru state: Turcia, Siria, Irak şi Iran.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus