Stiri de ultima ora

Două obiecte ”posibil legate” de zborul MH370 au fost observate prin satelit: Unul măsoară 24 metri

Două obiecte ”posibil legate” de zborul MH370 au fost observate prin satelit: Unul măsoară 24 metri
International
Două obiecte ”posibil legate” de zborul MH370 au fost observate prin satelit: Unul măsoară 24 metri

Foto: plusthings.com

Premierul Australiei, Tony Abbott, a anunţat, joi, că două obiecte "posibil legate" de zborul MH370, dispărut în urmă cu 12 zile, au fost observate prin satelit, relatează AFP .

Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA) a primit informaţii "noi şi credibile" despre "obiecte care ar putea fi posibil legate de căutările" avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a declarat premierul australian în faţa Parlamentului.

"Două obiecte posibil legate de căutări au fost identificate" în urma examinării unor "imagini prin satelit", a precizat el.

Un avion a fost trimis pentru a examina mai îndeaproape obiectele detectate, iar alte trei aparate îl vor urma. Premierul australian nu a precizat locul în care cele două obiecte au fost detectate, însă Australia efectuează căutări în sudul Oceanului Indian.

Unul dintre cele doua obiecte "eventual legate" de zborul MH370 al Malaysia Airlines şi depistat de imaginile prin satelit măsoară 24 de metri, au anunţat joi autorităţile australiene.

"Obiectele sunt relativ uşoare. Sunt obiecte de o anumită dimensiune, probabil în apă, plonjând la suprafaţă şi urcând" intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young.

"Cel mai mare (dintre cele două obiecte) este de 24 de metri. Celălalt este mai mic", a adăugat el îm cadrul unei conferinţe de presă.

"Este o pistă, probabil cea mai bună pistă pe care o avem pentru moment, dar trebuie să mergem la faţa locului (...) pentru a vedea dacă aceasta înseamnă ceva sau nu", a declarat Young.

Zborul MH370 care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing a dispărut, cu 239 de persoane la bord, o oră mai târziu după ce a decolat din capitala Malaysiei sâmbătă, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României).
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus