Stiri de ultima ora

Donald Trump a vrut asasinarea lui Bashar al-Assad

Donald Trump a vrut asasinarea lui Bashar al-Assad
International
Donald Trump a afirmat marţi că a preconizat eliminarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad în 2017, însă şeful de atunci al Pentagonului, Jim Mattis, s-a opus, transmite AFP, notând că declaraţia contrazice spusele anterioare ale preşedintelui american.

Aş fi preferat să-l eliminăm. Am vegheat ca acest lucru să fie planificat după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit regimului lui Bashar al-Assad, a declarat Trump la postul Fox News.

El a fost întrebat în Biroul Oval cu privire la un pasaj din cartea Fear: Trump in the White House a jurnalistului Bob Woodward, potrivit căruia preşedintele l-ar fi convocat pe ministrul apărării, Jim Mattis, şi i-ar fi spus, în termeni foarte direcţi, că dorea ca preşedintele sirian să fie asasinat.

Mattis nu voia să o facă. Mattis era un general mult supraestimat şi m-am despărţit de el , a spus Donald Trump marţi.

În septembrie 2018, Trump a afirmat, dimpotrivă, că nu discutase niciodată cu şeful Pentagonului despre eventuala asasinare a lui Bashar al-Assad.

Nici măcar nu s-a discutat vreodată acest lucru (...). Nu a fost nici măcar avut în vedere , a spus Trump la acel moment.

La 20 decembrie 2018, Jim Mattis a anunţat că demisionează, criticând mai ales strategia diplomatică a lui Donald Trump după anunţul despre retragerea trupelor americane din Siria.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus