Stiri de ultima ora

Donald Trump a povestit cum a asistat la uciderea lui Qassem Soleimani: "Apoi brusc, bum. Au murit, sir"

Donald Trump a povestit cum a asistat la uciderea lui Qassem Soleimani: Apoi brusc, bum. Au murit, sir
International
Donald Trump a povestit la un eveniment al republicanilor de strângere de fonduri, despre atacul cu dronă care a dus la moartea generalului Iranian Qassem Soleimani, potrivit unei înregistrări care a fost obţinută de CNN.

Donald Trump a relatat, într-un mod dramatic, cum a monitorizat de la Casa Albă atacul. Preşedintele american a vorbit despre atac în sala de evenimente de la clubul său din Mar-a-Lago, Florida, la un eveniment al republicanilor la care s-au strâns 10 milioane de dolari pentru campania prezidenţială a lui Trump şi pentru Comitetul Naţional Republican. Reporterii nu au avut acces la eveniment.

"Sunt împreună, sir", a spus Trump că i-au raportat oficialii din armată. "Au două minute şi 11 secunde. Fără emoţii. Două minute şi 11 secunde de viaţă, sir. Sunt în maşină, sunt într-un vehicul blindat. Sir, au aproximativ un minut de viaţă. 30 de secunde. Zece, 9, 8...", "Apoi, brusc, bum", a mai spus Donald Trump. "Au murit, sir. Am încheiat". "Am spus, unde este tipul ăsta?", a continuat Trump. "A fost ultima dată când l-am auzit".

Aceasta a fost cea mai detaliată relatare a lui Donald Trump despre atacul cu dronă. CNN a precizat că în înregistrarea audio Trump nu a spus că Soleimani reprezenta un pericol iminent. Trump a spus că Soleimani "spune lucruri urâte" despre SUA înainte de atac, ceea ce a dus la decizia sa de autorizare a atacului. "Cât mai trebuie să ascultăm din acest rahat? Cât o să mai ascultăm", a întrebat Trump în înregistrare.

Pe 3 ianuarie, Statele Unite l-au asasinat într-un atac cu o dronă, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană şi arhitectul strategiei influenţei regionale iraniene.

Cinci zile mai târziu, la 8 ianuarie, Iranul a tras 22 de rachete asupra a două baze în care se aflau americani în Irak, rănind 11 militari americani. În aceeaşi zi, Iranul a doborât "din greşeală" un Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), la câteva minute după decolarea de la Teheran. Catastrofa s-a soldat cu 176 de morţi, majoritatea iranieni şi canadieni.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus