Stiri de ultima ora

Declarată moartă chiar dacă este încă în viaţă: Momentul în care o femeie a aflat că de fapt nu mai trăieşte

Declarată moartă chiar dacă este încă în viaţă: Momentul în care o femeie a aflat că de fapt nu mai trăieşte
International
Sherry Ellis, o femeie în vârstă de 73 de ani din Texas, Statele Unite, încerca să cumpere medicamente de la o farmacie atunci când cardul bancar i-a fost respins. Femeia a ştiut imediat că ceva nu este în regulă, având în vedere că acesta a fost emis în urmă cu doar trei luni, scrie CNN.

98 afişări

A Texas woman was legally declared dead while still alive Sherry Ellis found out she was dead the day after Halloween.

Aşadar, Ellis s-a dus la bancă, iar în urma a zeci de telefoane femeia a aflat că fusese declarată moartă de către Administraţia de Securitate Socială. „Cu acest card bancar respins peste tot, nu pot cumpăra benzină, nu pot extrage bani pentru mâncare, nu pot face nimic”, a spus Ellis. „Nu ştiu cât timp am fost moartă până când am aflat”, a adăugat femeia. Autorităţile au declarat în 2016 că astfel de cazuri se întâmplă mai puţin de 1.000 de ori pe lună, transmite CNN. 

De asemenea, astfel de cazuri pot duce la stoparea ajutorului social şi pot cauza „stres şi dificultăţi financiare severe” pentru persoanele ca şi Ellis. Femeia a spus pentru CNN că planul de asigurare medicală şi ajutorul social au fost suspendate temporar. Ellis are nevoie de 10 tipuri de medicamente diferite pentru tensiune, pentru boli ale inimii şi ale stomacului care pot ajunge la costuri de 1.400 de dolari fără asigurarea medicală. „Cei de la asigurarea medicală mi-au spus că nu pot face nimic pentru mine până când nu sunt înviată de către autorităţi”, a spus Ellis. „Pentru restul lumii eşti mort, dar nu eşti cu adevărat mort”, a mai spus Ellis. „Este deprimant”, a adăugat femeia. Soţul femeii, Brian Ellis, a spus jurnaliştilor de la CNN că el şi cu soţia lui trăiesc de la un salariu la altul. „A fost o luptă… nu avem destul bani, depindem de salariu”, a declarat bărbatul. Femeia a spus că a sunat la un post local de ştiri afiliat CNN pentru a-şi spune povestea şi de atunci cardul bancar şi un plan de asigurare au fost reactivate.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus