Stiri de ultima ora

Cutremur de 7,1 magnitudine în estul Japoniei |

Cutremur de 7,1 magnitudine în estul Japoniei |
International
Un cutremur de magnitudine 7,1 s-a produs sâmbătă în Japonia , epicentrul sesimului fiind localizat în largul prefecturii Fukushima , acolo unde s-a produs și cutremur ul devastator, urmat de tsunami, în 2011, în urma cărora mii de oameni și au murit, iar centrala nucleară Fukushima a fost afectată.

Cutremur puternic în Japonia  

Potrivit The New York Times , autoritățile japoneze au raportat o magnitudinea preliminară de 7,1, și au transmis, deocamdată, că nu există pericolul de producere a unui tsunami.

Cutremurul de sâmbătă a avut loc la ora locală 23.08 și a zguduit cea mai mare parte din capitala Tokyo timp de aproximativ 30 de secunde, fiind resimțit puternic în Fukushima și Sendai.

Biroul premierului japonez a înființat imediat un birou de gestionare a crizelor, iar Tokyo Electric Power Company, compania care operează centralele nucleare, a anunțat că își verifică posturile de monitorizare din Fukushima pentru a se asigura că nu există scurgeri radioactive.

Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să se pregătească de replici ale seismului 

Pentru moment nu au fost raportate pagube în urma sesimului, însă autoritățile au avertizat locuitorii să se pregătească de replici în următoarele zile.

Seismul are loc în contextul în care atât Tokyo, cât și alte prefectur se află în stare de urgență în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, locuitorii acestor zone sunt sfătuiți să lucrezze de acasă, să evite deplasările în timpul nopții, iar restaurantele și barurile se închid la ora 20.00. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus