Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | Franța a înregistat peste 6000 de cazuri în ultimele 24 de ore |

CORONAVIRUS | Franța a înregistat peste 6000 de cazuri în ultimele 24 de ore |
International
Epidemia de coronavirus continuă să crească în Franța, unde au fost detectate 6.158 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, a anunțat Public Health France luni, 14 septembrie, în comunicatul său de presă zilnic. Cu o zi înainte, 7.183 de cazuri noi fuseseră detectate.

34 de persoane au murit în urma infectării cu Covid-19 în Franța în ultimele 24 de ore, aducând în total 30.950 de victime.

Numărul pacienților care sunt internați în secțiile de terapie intensivă a crescut cu 448 de pacienți noi spitalizați în ultimele 7 zile, 21 fiind internați în ultimele 24 de ore, scrie Le Figaro .

În total, 79 de departamente din Franța metropolitană și de peste mări sunt clasificate într-o situație de vulnerabilitate „ moderată sau ridicată ”, cifră fiind în creștere.

Măsuri restrictive la Marsilia și Bordeaux

În Marsilia și Bordeaux măsurile restrictive au fost înăsprite .

Astfel, în Bouches-du-Rhône, precum și în Gironde, Marsilia, a fost anunțată luni o consolidare a măsurilor de sănătate, pentru a lupta împotriva epidemiei.

„Situația din Marsilia este îngrijorătoare”, a anunțat Philippe de Mester, directorul agenției regionale de sănătate, în cadrul unei conferințe de presă cu prefectul regional, Christophe Mirmand.

Rata de incidență a depășit 312 la 100.000, sau de trei ori pragul de alertă. Christophe Mirmand și prefectul de poliție Emmanuel Barbe au prezentat, prin urmare, măsuri restrictive care se vor aplica Bouches-du-Rhône.

În 27 de municipalități, purtarea unei măști va fi obligatorie toată ziua (de la 6 a.m. la 2 a.m.) și peste tot. În casele de îngrijire medicală , este permisă o singură vizită a rudelor pe zi. La fel ca înainte, barurile și restaurantele trebuie să închidă cel târziu la miezul nopții. Autoritățile promit închideri administrative mult mai frecvente dacă aceste reguli nu sunt respectate. Peste tot în Marsilia, vânzarea de alcool este interzisă după ora 20:00, precum și muzica pe drumurile publice.

De asemenea, sunt anulate diverse evenimente, inclusiv târgul de la Marsilia, programat în perioada 25 septembrie - 5 octombrie.

La Bordeaux și în metropola sa, „toate semnalele sunt roșii” , a spus îngrijorat Yann Bubien, directorul general al Spitalului Universitar din Bordeaux, în această luni, în timpul prezentării planului de acțiune.

Prin urmare, prefectul Fabienne Buccio a anunțat o serie de măsuri. Oferta de teste va fi extinsă, odată cu deschiderea de noi centre, în special pentru persoanele prioritare sau cazurile de contact. În sfera publică, gabaritul pentru evenimente și întâlniri merge de la 5.000 la 1.000 de persoane, evenimentele de tip târg și piață de vechituri nu vor fi autorizate și Zilele Patrimoniului European sunt anulate în metropola Bordeaux.

În baruri și restaurante, consumul permanent este interzis, iar controalele vor fi înăsprite.

Adunările a peste 10 persoane în parcuri, grădini, dar și pe cheiurile din Bordeaux, foarte aglomerate în aceste vremuri de caniculă, sunt interzise, ​​precum și consumul de alcool pe drumurile publice.

Împiedicarea petrecerilor studențești, vestiarele sportive închise sau suspendate excursiile școlare fac, de asemenea, parte din setul de măsuri restrictive.

Franța, bilanț record: Peste 10.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate într-o zi

Amintim că sâmbătă autoritățile au raportat un număr de 10.561 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrate doar în ultimele 24 de ore.

Bilanțul zilnic din Franța aduce un număr record, fiind pentru prima dată când pe teritoriul țării se înregistrează peste 10.000 de cazuri de COVDI-19, într-o singură zi.

Premierul francez, Jean Castex, a fost testat negativ pentru infecția cu noul coronavirus , transmite Guvernul de la Paris, potrivit BFMTV. La sfârșitul săptămânii trecute, Castex a intrat în contact cu directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, diagnosticat ulterior cu COVID-19. În aceste condiții, prim-ministrul a fost testat și a rămas izolat până la primirea rezultatului.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus