Stiri de ultima ora

CORONAVIRUS | Austria începe din 4 decembrie campania de testare a populaţiei |

CORONAVIRUS | Austria începe din 4 decembrie campania de testare a populaţiei |
International
În perioada 4-7 decembrie, regiunile austriece Tirol şi Vorarlberg vor desfăşura campania de testare a populaţiei pentru noul coronavirus prin teste antigen rapide, cu ajutorul cărora guvernul austriac speră să poată relaxa restricţiile antiepidemice înainte de sărbători.

Campania de testare a populaţiei austriece va începe din 4 decembrie

Cele două regiuni din vestul Austriei au un indice al infectărilor peste media naţională.

Ulterior, pe 12 şi 13 decembrie, va începe testarea masivă regiunea Salzburg, cu o săptămână înaintea datei prevăzute pentru testarea în restul Austriei.

Organizarea acestei campanii de testare, inspirată din cea organizată în premieră în Slovacia vecină pentru detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice, se realizează cu sprijinul armatei. Pentru această campanie se va apela la logistica folosită în mod obişnuit pentru alegeri şi ea va fi de asemenea un exerciţiu pentru desfăşurarea anul viitor a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Cehia începe testarea în masă a populației

Amintim că Cehia va începe testările gratuite pentru infecția cu COVID-19 pe 18 decembrie, a anunțat ministrul Sănătății, Jan Blatny. În acest scop vor fi folosite teste antigen, întrucât sunt mai rapide și mai ușor de utilizat față de cele PCR.

Ministrul ceh al Sănătății, Jan Blatny, a declarat, miercuri, că în țara sa încep testările în masă pentru Covid-19. Potrivit acestuia, se vor folosi teste antigen.

"Ideea este foarte simplă: în primele trei săptămâni din decembrie, când vom merge cu toţii la cumpărături, probabil că unii dintre noi vor fi infectaţi", a declarat acesta.

Totodată, premierul Andrej Babis a spus că toți cetățenii vor putea beneficia de testarea gratuită. Totuși, testul nu este impus. Dacă cineva nu dorește să fie testat, atunci nu i se va impune acest lucru.

Autoritățile de la București nu consideră oportună testarea în masă pentru Covid-19

Alexandru Rafila este de părere că Slovacia, ţară dată ca exemplu pentru testarea în masă a populaţiei cu teste de tip antigen pentru SARS-CoV-2, ”nu este un model, este o încercare, un exerciţiu în momentul de faţă”.

”Slovacia nu este un model, este o încercare, este un exerciţiu în momentul de faţă. Utilizarea testelor pentru antigen în acest moment poate să detecteze un anumit număr de cazuri, dar, cu siguranţă, nu toate cazurile de infecţie dintr-un anumit moment. Asta este sensibilitatea acestor teste şi testele detectează persoane cu încărcături virale mari, mai puţin cele cu încărcături virale reduse”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus