Stiri de ultima ora

Coreea de Nord realizează exerciţii militare aeriene, sfidând Statele Unite şi Coreea de Sud

Coreea de Nord realizează exerciţii militare aeriene, sfidând Statele Unite şi Coreea de Sud
International
Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, monitorizează exerciţiile militare aeriene ale forţelor nord-coreene, în timp ce Washingtonul şi Seulul au decis amânarea exerciţiilor similare pentru a facilita reluarea negocierilor pe tema denuclearizării Coreei de Nord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

8 afişări

Kim Jong Un a fost surprins luni, pentru a doua oară în ultimele trei zile, în timp ce monitoriza efectuarea exerciţiilor militare aeriene de către forţele nord-coreene, confrom agenţiei locale de ştiri KCNA, într-un demers ce sfidează decizia Statelor Unite şi a Coreei de Nord de a amâna o serie de astfel de exerciţii pentru a stimula reluarea şi avansarea discuţiilor pe tema denuclearizării cu regimul de la Phenian. Washingtonul şi Seulul au anunţat duminică că vor amâna exerciţiile militare programate, cunoscute sub numele de Evenimentul de Pregătire de Zbor Combinată, în eforturile de a depăşi impasul din cadrul procesului de negociere cu Phenianul, negând că acest demers ar reprezenta o formă de concesie adresată nord-coreenilor. În cadrul exerciţiilor colective, forţele militare ale celor două state ar fi simulat scenarii de conflict aerian şi ar fi implicat un număr însemnat de avioane militare din partea acestora.

Liderul de la Phenian a transmis luni, pentru agenţia locală de ştiri KCNA, că „este necesar să purtăm exerciţii fără notificări sub condiţii de război real simulate” pentru a „îmbunătăţi pregătirea” unităţilor militare ale Coreei de Nord.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus