Stiri de ultima ora

Conflictul israelo-palestinian. Israelul deschide adăposturi împotriva atacurilor cu rachete în Tel Aviv şi în alte 4 oraşe

Conflictul israelo-palestinian. Israelul deschide adăposturi împotriva atacurilor cu rachete în Tel Aviv şi în alte 4 oraşe
International
Adăposturi au fost deschise şi în alte 4 oraşe: Jaffa, Givatayim, Bnei Brak şi Haifa, conform Andalou Agency.

Între timp, presa israeliană anunţă că armata este pregătită pentru orice atac cu rachete dinspre Fâşia Gaza asupra zonei urbane din Gush Dan, care include Tel Aviv şi Haifa. 

Grupul de rezistenţă din Palestina a tras peste 100 de rachete, inclusiv şapte spre Ierusalim, iar restul către Ashkelon Sderot şi comunităţi din Gaza. 

Cel puţin 305 persoane au fost rănite luni, în timpul atacului forţelor israeliene, anunţă Crucea Roşie din Palestina. 

Israelul a lansat rachete asupra Fâşiei Gaza, omorând 9 copii şi 13 adulţi, susţin surse palestiniene. Represaliile survin ca urmare a unui atac Hamas. Gruparea palestiniană a tras 7 rachete asupra Jerusalimului şi câteva zeci asupra sudului Israelului. Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a mai avut ca ţintă şi Tel Aviv-ul. Nu a fost raportată nicio victimă.

Benjamin Netanyahu, prim ministrul Israelului, a promis o ripostă puternică din partea ţării sale. Reacţie care nu s-a lăsat mult aşteptată.

“Israel va răspunde cu o forţă de temut. Nu tolerăm niciun atac asupra teritoriilor, capitalei, cetăţenilor sau soldaţilor noştri. Indiferent cine ne-a atacat va plăti un preţ mare pentru asta”, a declarat Netanyahu.

Vezi mai multe articole din categoria externe
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus