Stiri de ultima ora

CIO vrea să planteze 350.000 de copaci în Mali şi Senegal, pentru a participa la combaterea deşertificării în Sahel

CIO vrea să planteze 350.000 de copaci în Mali şi Senegal, pentru a participa la combaterea deşertificării în Sahel
International
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va planta 350.000 de arbori în Mali şi Senegal, pentru a participa la combaterea deşertificării în regiunea Sahel şi pentru a-şi onora angajamentele în materie de luptă împotriva încălzirii climatice, a anunţat, joi, forul internaţional, citat de AFP.

După o perioadă de pregătire şi de cultură în pepiniere, plantarea ar urma să aibă loc în al doilea şi al treilea trimestru din 2022, în colaborare cu Tree Aid, o organizaţie angajată în Africa împotriva sărăciei şi crizei climatice, a adăugat CIO.

"Această pădure va ajuta CIO să devină o organizaţie cu o contribuţie pozitivă pentru climat până în 2024, pentru a elimina din atmosferă carbonul", a transmis preşedintele CIO, Thomas Bach, citat în comunicat, publicat cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva deşertificării şi secetei.

CIO proclamă lupta împotriva încălzirii globale drept una din priorităţile sale, în timp ce enormele sale şantiere, zborurile la mari distanţe şi marile evenimente sportive continuă să aibă impact asupra mediului.

CIO a anunţat, în martie, că toate Jocurile Olimpice vor trebui să afişeze începând din 2030 un bilanţ negativ de carbon.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus