Stiri de ultima ora

Cine este rusul care deţinea vasul a cărui încărcătură de nitrat de amoniu a provocat explozia din Beirut

Cine este rusul care deţinea vasul a cărui încărcătură de nitrat de amoniu a provocat explozia din Beirut
International
Nava Rhosus, aflată sub pavilion moldovenesc şi reţinută în 2014 în portul Beirut, alături de încărcătura de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, care ar sta la baza exploziilor din urmă cu două zile, a aparţinut lui Igor Grechushkin, un om de afaceri rus, relatează Siberian Times.

Căsătorit şi tatăl unui fiu de 20 de ani, Igor Grechushkin s-ar afla, în prezent, în Limassol, Cipru. 

În 2013, omul de afaceri rus a fost acuzat de membrii echipajului vasului moldovenesc, care transporta nitrat de amoniu din Georgia în Mozambic, că i-a abandonat, atunci când nava a fost reţinută în portul Beirut din cauza lipsei documentaţiei.

Echipajul era format din 8 ucrainieni şi 2 ruşi, care au fost forţaţi de autorităţile libaneze să rămână la bord, în timp ce Grechushkin a spus că este falit şi şi-a abandonat nava. După aproape un an, echipajul a fost eliberat.

"Nu ne-a oferit bani, nu vrea să comunice. Ne-a spus că este falit, dar nu-l cred. Cel mai grav lucru este că şi-a abandonat echipajul şi vasul", a scris, la acea vreme, căpitanul Boris Prokoshev, într-o încercare disperată de a obţine ajutor din partea diplomaţilor ucrainieini.

Aşa cum am amintit anterior, presa internaţională vorbeşte despre faptul că Igor Grechushkin se află alături de soţia sa în Cipru, iar fiul lor studiază în Scoţia.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus