Stiri de ultima ora

Casa Albă: Administraţia Biden ar putea să recurgă la o abodare „diplomatică” în cazul Coreei de Nord

Casa Albă: Administraţia Biden ar putea să recurgă
la o abodare „diplomatică” în cazul Coreei de Nord
International
Statele Unite ar putea să recurgă la „diplomaţie” cu Coreea de Nord, în vederea unei ieşiri din impas în dosarul programului nuclear nord-coreean, anunţă Casa Albă, relatează AFP.

„Avem un obiectiv clar cu privire la Coreea de Nord, şi anume denuclearizarea” peninsulei coreene, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Vom continua să aplicăm sancţiuni, bineînţeles. Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri. Suntem pregătiţi să recurgem la o formă de diplomaţie, dacă ea conduce către denuclearizare”, a spus ea.

Însă preşedintele american Joe Biden rămâne tăcut, pentru moment, cu privire la intenţiile pe care le are faţă de Phenian.

El invocă o examinare în curs în vederea stabilirii unei noi strategii, în urma tentativei unei diplomaţii directe a predecesorului său Donald Trump cu dictatorul Kim Jong Un, care nu a condus la niciun progres în dezarmarea nucleară a acestei ţări izolate.

Biden a avertizat însă că Statele Unite vor riposta „în consecinţă”, în cazul unei „escaladări” nord-coreene, în urma unor tiruri de rachetă ale Phenianului la sfârşitul lunii trecute.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus