Stiri de ultima ora

Casa Albă a adus in SUA ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi de COVID-19 fără acordul FDA

Casa Albă a adus in SUA ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi de COVID-19 fără acordul FDA
International
Trump a adus ventilatoarele ruseşti din cauza cărora au luat foc 6 bolnavi de COVID-19 fără acordul FDA

Atunci când Donald Trump şi-a dat acordul cu privire la transportul ventilatoarelor ruseşti în SUA, la sugestia lui Vladimir Putin, Casa Albă nu a notificat FDA (agenţia americană responsabilă de reglementarea domeniilor alimentar şi medical), scrie Reuters. 

Ventilatoarele urmau să fie folosite de spitalele din New Jersey şi New York. 

Reprezentanţii FDA au aflat despre transportul din Rusia de la Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA) pe data de 31 martie, cu o zi înainte ca vetilatoarele de tip Aventa-M să fie livrate. 

Pe atunci, cele două state din SUA se confruntau cu o criză acută de ventiloare în secţiile de terapie intensivă unde se aflau mulţi bolnavi de COVID-19. 

Echipamentele nu au fost folosite în New Jersey sau New York, însă noile detalii dezvăluite de Reuters au atras atenţia congresmanilor democraţi. Notificarea în ultima clipă a lăsat deschisă posibilitatea ca ventilatoarele să fie folosite în epicentul pandemiei din SUA, fără aprobarea FDA. 

„FEMA şi FDA cunoşteau doar aspectele generale privind acest transport fără să li se fi comunicat detalii cu privire la produse, înainte ca avionul să sosească în SUA, pe data de 1 aprilie”, a declarat pentru Reuters un reprezentant FDA. 

La începutul acestei luni, Rusia a sistat utilizarea ventilatoarelor Aventa-M în propriile spitale, după ce 6 persoane au murit ce-ar fi fost cauzate de aceste echipamente. 

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus