Stiri de ultima ora

„Cârtiță” CIA în anturajul lui Vladimir Putin

„Cârtiță” CIA în anturajul lui Vladimir Putin
International
Informatorul rus , care lucra în Administrația de la Kremlin și avea acces direct la documente aflate pe biroul președintelui rus, a confirmat că Putin a orchestrat personal ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016, în favoarea lui Donald Trump.

Actualizat: 12.09.2019 - 10:18

Statele Unite au exfiltrat din Rusia în 2017 „una din sursele sale secrete aflată la cel mai înalt nivel în sânul guvernului rus”, CNN subliniind că  operațiunea a fost executată de teamă că președintele Donald Trump sau membri ai Administrației sale ar fi putut furniza informații clasificate în una din dezvăluirile lor intempestive, ceea ce ar fi compromis securitatea sursei. The Guardian, care relatează această istorie, a precizat că CIA a negat acest ultim punct. CNN a mai precizat că decizia extragerii agentului secret din Rusia a fost luată puțin timp după celebra reuniune din Biroul Oval din mai 2017, în cursul căreia Donald Trump, care demisese recent directorul FBI, James Comey, a  discutat cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov și cu ambasadorul rus în SUA de atunci, Serghei Kisliak, despre informații „top secret” furnizate de Israel privind organizația jihadistă ISIS în Siria.

Raportul serviciilor secrete arată, de asemenea, că responsabili americani au fost alarmați privind reuniunea privată a președintelui Trump cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Hamburg, în luna iulie a aceluiași an. CNN citează „o sursă informată din comunitatea de informații” potrivit căreia, legat de reuniunea Trump-Putin, „responsabilii și-au exprimat din nou temerea că președintele a discutat cu Rusia, în mod neadecvat, despre informații confidențiale”.

Agentul din „verticala puterii”
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus