Stiri de ultima ora

Candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, vizită la Bucureşti

Candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, vizită la Bucureşti
International
Candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, fostul premier luxemburghez Jean Claude Juncker va efectua o vizită la Bucureşti în luna aprilie, pentru a participa la o conferinţă găzduită de BNR şi organizată de Adrian Thiess.

Partidul lui Merkel îl susţine pe Juncker la preşedinţia Comisiei Euro...

Jean Claude Juncker a fost desemnat candidat al PPE pentru Comisia Europeană la summitul PPE de la Dublin, desfăşurat între 6 şi 7 martie.

Politicianul luxemburghez, fost lider al Eurogrupului, a obţinut 382 dintre cele 627 de voturi valabil exprimate de către delegaţii PPE, în dauna francezului Michel Barnier, care a obţinut 245 de voturi. Anunţul a fost făcut de eurodeputata Corien Wortmann-Kool, vicepreşedinte al PPE.

În cazul în care PPE va câştiga alegerile europarlamentare din 22-25 mai, atunci Juncker va deveni preşedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019.

Din Partidul Popular European fac parte în prezent 73 de formaţiuni din 39 de ţări, preşedintele Comisiei Europene şi cel al Consiliului European, 12 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi şase din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic din Parlamentul European.

Cel mai important contracandidat al lui Juncker este germanul Martin Schulz, actualul preşedinte al Parlamentului European, care a fost nominalizat în cursa pentru şefia Comisiei Europene din partea Socialiştilor Europeni. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus