Stiri de ultima ora

Boeing 737 Max a primit autorizație de zbor de la autoritățile americane

Boeing 737 Max a primit autorizație de zbor de la autoritățile americane
International
Autoritățile de reglementare din SUA au permis avionului Boeing 737 Max să zboare din nou, renunțând la ordinul de consemnare la sol din martie 2019, după două accidente mortale cu respectivul aparat de zbor, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Boeing 737 MAX

Decizia marchează o etapă importantă pentru Boeing, care a intrat în criză după tragediile, investigațiile și acuzațiile care i-au fost aduse după accidente.

Problemele financiare ale companiei au crescut anul acesta, pe măsură ce călătoriile aeriene s-au redus din cauza coronavirusului.

Avioanele existente vor trebui modificate înainte de a reveni, cu modificări ale designului.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), a precizat că autorizația nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer.

Pe lângă schimbările de software și cabluri, piloții vor avea nevoie și de instruire.

FAA a declarat că modificările de proiect pe care le-a solicitat „au eliminat cauzele accidentelor”.

Șeful FAA a spus că este „100% încrezător” în siguranța avionului. „Am făcut tot posibilul uman pentru a ne asigura că aceste tipuri de accidente nu se vor mai repeta”, a spus Steve Dickson.

Pe lângă îmbunătățirile aduse avionului, directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că compania și-a consolidat practicile și cultura de securitate.

Membri ai familiilor celor uciși în accidente și-au exprimat „pura dezamăgire” față de decizie, în timp ce alții au spus că nu au încredere în autoritățile de reglementare sau Boeing, care inițial a încercat să atribuie prăbușirile unor erori ale piloților și încă luptă cu familiile victimelor în instanță.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus