Stiri de ultima ora

Belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață

Belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață
International
Mai mulți cercetători din Belgia au dezvoltat un vaccin ce ar oferi imunitate pe viață împotriva SARS-CoV-2. Foto: Profimedia Images

Un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață, asta promit mai mulți cercetători din Belgia. Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la - 8 grade Celsius şi păstrat în frigidere obişnuite, spre deosebire de cele de la Pfizer, la - 70 de grade Celsius sau Moderna, la - 20 de garde Celsius.

"După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit, că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că, dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei", a mai spus directorul Institutului belgian.

În Uniunea Europeană se folosesc, în prezent, două vaccinuri: Pfizer Biontech şi Moderna, dar, executivul comunitar mai are acorduri de achiziţie de vaccinuri împotriva COVID-19 cu companiile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, CureVac şi Valneva. Bruxelles-ul le-a cerut statelor membre să nu mai lanseze achiziţii proprii de vaccinuri, în paralel cu ale Comisiei, şi să raporteze dozele de vaccinuri administrate.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus