Stiri de ultima ora

Au găsit avionul dispărut? IMAGINILE care ar putea arăta adevărul

Au găsit avionul dispărut? IMAGINILE care ar putea arăta adevărul
International
Malaysia a apreciat drept "credibilă" pista privind descoperirea unor posibile fragmente ale Boiengului 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines detectate de satelit în sudul Oceanului Indian.

"Avem în acest moment o pistă credibilă", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, într-o conferinţă de presă.

Verificări sunt desfăşurate în zona indicată, dar vor continua şi căutările în celelalte perimetre de căutare stabilite, a menţionat oficialul.

UPDATE 07:00 - Unul dintre cele două obiecte care ar putea avea legătură cu zborul MH370 măsoară 24 de metri

Unul dintre cele doua obiecte "eventual legate" de zborul MH370 al Malaysia Airlines şi depistat de imaginile prin satelit măsoară 24 de metri, au anunţat joi autorităţile australiene.

"Obiectele sunt relativ uşoare. Sunt obiecte de o anumită dimensiune, probabil în apă, plonjând aproape de suprafaţă şi urcând" intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young. "Cel mai mare (dintre cele două obiecte) este de 24 de metri. Celălalt este mai mic", a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este o pistă, probabil cea mai bună pistă pe care o avem pentru moment, dar trebuie să mergem la faţa locului (...) pentru a vedea dacă aceasta înseamnă ceva sau nu", a declarat Young.

Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă (AMSA) a primit informaţii "noi şi credibile" despre "obiecte care ar putea fi posibil legate de căutările" avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a declarat premierul australian în faţa Parlamentului.

"Două obiecte posibil legate de căutări au fost identificate" în urma examinării unor "imagini prin satelit", a precizat el.

Un avion a fost trimis pentru a examina mai îndeaproape obiectele detectate, iar alte trei aparate îl vor urma. Premierul australian nu a precizat locul în care cele două obiecte au fost detectate, însă Australia efectuează căutări în sudul Oceanului Indian.

Tony Abbott a avertizat că nu ar trebui să se tragă concluzii pripite. "Trebuie să ţinem cont de faptul că localizarea acestor obiecte va fi extrem de dificilă şi ar putea să indice că acestea nu sunt legate de zborul MH370", a spus el.

Criticată pentru gestionarea crizei, pentru opacitatea sa şi informaţiile contradictorii, Malaysia a insistat, de asemenea, asupra necesităţii de a verifica natura obiectelor reperate în sudul Oceanului Indian, la circa 2.500 de kilometri sud-vest de oraşul australian Perth.

"Fiecare pistă reprezintă o speranţă", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein. Dar "trebuie să fim coerenţi. Vrem să verificăm, vrem să coroborăm", a declarat el.

Zborul MH370 care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing a dispărut, cu 239 de persoane la bord, o oră mai târziu după ce a decolat din capitala Malaysiei sâmbătă, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României).

Căutările s-au concentrat într-o primă fază în Marea Chinei de Sud, pe coasta orientală a Malaysiei, înainte ca noi elemente să le reorienteze.

Dispariţia avionului Boeing 777 mobilizează eforturile a peste 25 de ţări, angajate în căutări începând din nordul Thailandei până în Asia Centrală pentru coridorul nordic (care acoperă o parte din China) şi începând din Indonezia până în sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.

Australia, alături de Indonezia, efectuează căutări în coridorul sudic, care trece la câteva sute de kilometri de coasta sa de vest.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus