Stiri de ultima ora

Atac sângeros în India al rebelilor maoişti împotriva unui convoi electoral: Cinci oameni au murit

Atac sângeros în India al rebelilor maoişti împotriva unui convoi electoral: Cinci oameni au murit
International
"Potrivit primelor noastre investigaţii, cinci persoane au murit", a declarat şeful poliţiei locale, P. Sundar Raj. "S-a produs o explozie puternică cauzată de un dispozitiv artizanal care a provocat un crater", a spus el.

Rebelii au detonat o bombă înainte de a deschide focul asupra convoiului Partidului Janata Bharatiya (BJP), partidul premierului naţionalist Narendra Modi, a declarat pentru AFP Girdhari Nayak, un ofiţer de poliţie din acest stat.

Un deputat local, şoferul său şi trei gărzi de corp au fost ucişi, potrivit poliţiei, în atacul survenit într-o zonă îndepărtată, la aproximativ 340 de kilometri de capitala statului Chhattisgarh, Raipur.

"Explozia a fost foarte puternică (...) vehiculul a fost distrus complet", a adăugat Girdhari Nayak. "Imediat după explozie, maoiştii au deschis focul la întâmplare", a precizat el.

Potrivit unui alt ofiţer de poliţie, puterea exploziei a făcut dificilă identificarea cadavrelor. Un al doilea vehicul din convoi a fost prins în ambuscadă şi a fost atacat.

Premierul a adus un omagiu pe Twitter personalului de securitate: "Sacrificiul acestor martiri nu va fi în zadar", a scris el.

Avându-şi originea într-o revoltă ţărănească într-un sat din Bengalul de Vest, în 1967, gherila maoistă a luptat împotriva autorităţilor de la New Delhi timp de o jumătate de secol. Acum s-a retras într-un "coridor roşu" din centrul şi estul Indiei. Săptămâna trecută, patru soldaţi au fost ucişi într-o ambuscadă în statul Chhattisgarh.

Într-un alt incident, bărbaţi înarmaţi au intrat într-un spital din Jammu şi Kashmir şi au ucis un lider regional al unui grup hindus care are legături cu partidul de guvernământ, a declarat marţi poliţia, cu câteva zile înainte de alegerile generale pentru care securitatea reprezintă o preocupare majoră, notează Reuters.

Autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe perioadă nelimitată în oraşul Kishtwar, care se învecinează cu regiunea cu populaţie majoritar musulmană Kashmir, revendicată atât de India cât şi de Pakistan. Restricţiile au fost impuse după uciderea lui Chandrakant Sharma, 48 de ani, şi a unei gărzi de corp.

Sharma a fost lider al Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), organizaţia de bază a partidului naţionalist hindus Bharatiya Janata (BJP), al premierului Narendra Modi.

"Ofiţerul de securitate personal al lui Sharma a murit pe loc şi el a fost rănit grav", a declarat un ofiţer de poliţie, Kishtwar Angrez Singh Rana, citat de Reuters.

Acesta este al doilea caz de ucidere a unui lider hindus în oraş din noiembrie, când un lider al BJP, Anil Parihar, în vârstă de 52 de ani, şi fratele său, Ajeet, 55 de ani, au fost ucişi. Sharma era un apropiat al lui Parihar.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus