Stiri de ultima ora

Aprovizionarea cu apă în New Delhi a fost afectată de viitura violentă din Himalaya

Aprovizionarea cu apă în New Delhi a fost afectată de viitura violentă din Himalaya
International
Autorităţile au explicat luni lipsa apei curente prin cantitatea mare de noroi şi de resturi provenind din valea Rishiganga (statul Uttarakhand), a cărei apă aprovizionează în principal capitala, situată la 530 de kilometri distanţă.

Viitura a devastat această vale din Himalaya, deteriorând un complex hidroelectric şi distrugând mai multe drumuri şi poduri.

Fenomenul a fost atribuit iniţial ruperii unui gheţar din Himalaya, însă sunt luate în considerare şi alte ipoteze, inclusiv formarea unui lac glaciar - din cauza topirii unui gheţar - ale cărui maluri au cedat. Topirea rapidă a gheţarilor observată în regiune din cauza încălzirii globale este din ce în ce mai îngrijorătoare.

Apele văii se varsă în Gange înainte de a ajunge în New Delhi. Autorităţile nu au precizat cât timp gospodăriile vor rămâne fără apă curentă.

Cu toate acestea, Raghav Chadha, vicepreşedintele autorităţii responsabile cu furnizarea apei în capitală, a îndemnat locuitorii să folosească apa "cu înţelepciune", deoarece două dintre principalele staţii de epurare a oraşului nu pot funcţiona la capacitate maximă din cauza cantităţilor de apă brută murdară.

New Delhi, cu o populaţi de peste 20 de milioane de locuitori, se confruntă în fiecare vară cu deficitul de apă. Şaizeci la sută din apa care aprovizionează capitala provine din fluviul sacru Yamuna şi circa 34% din Gange, însă ambele fluvii s-au confruntat cu episoade severe de poluare în ultimii ani.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus