Stiri de ultima ora

Amenzile pentru cei care nu respectă carantina s-au triplat în Ungaria

Amenzile pentru cei care nu respectă carantina s-au triplat în Ungaria
International
De astăzi, în Ungaria sau triplat amenzile pentru cei care nu respectă carantina, astfel că ajung la echivalentul la 400 de euro, potrivit romania-actualitati.ro .

2.300 de noi cazuri raportează astăzi țara vecină și peste 36.000 de persoane aflate în carantină, multe pentru că au venit din străinătate. O corespondență de la Emil Groza:

În cazul în care o persoană încalcă de mai multe ori pe parcursul unei singure zile regulile de carantină poate fi sancționată de fiecare dată când autoritățile constată acest lucru, iar valoarea totală a amenzilor aplicabile în ziua respectivă poate ajunge la 600.000 de forinți, adică la peste 1.600 de euro.

Totodată, a devenit obligatorie instalarea unei aplicații pe telefonul mobil prin intermediul căreia autoritățile pot verifica dacă o persoană se află într-adevăr în locuința în care trebuie să stea în carantină, măsura fiind valabilă doar în cazul celor care dețin dispozitive inteligente care permit acest lucru.

Începând cu data de 1 septembrie, cetățenii ungari care se întorc din străinătate, precum și străinii rezidenți în Ungaria trebuie să intre în carantină obligatorie la domiciliu pentru 10 zile, perioadă care poate fi redusă în cazul efectuării a două teste la un interval de minim în 48 de ore.

Cei care intră astfel în carantină trebuie să lipească un autocolant de culoare roșie pe ușa de la intrare în locuință, care poate fi îndepărtată doar după expirarea perioadei de izolare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus