Stiri de ultima ora

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, convocat la Foreign Office: Moscova „trebuie să înceteze provocările”

Ambasadorul
Rusiei în Marea Britanie, convocat la Foreign Office: Moscova „trebuie să înceteze provocările”
International
Ambasadorul rus la Londra Andrei Kelin a fost convocat la Ministerul britanic de Externe din cauza „activităţilor răuvoitoare” duse de Moscova, şi anume atacuri cibernetice şi comasarea a zecide mii de militari la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

„Guvernul britanic este grav îngrijorat de tendinţa statului rus de a adopta o atitudine răuvoitoare”, a anunţat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice.

Washingtonul a impus joi o serie de sancţiuni financiare dure Rusiei şi a anunţat expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Este vorba despre represalii în urma atacului cibernatic împotriva SolarWinds, atribuit de-acum în mod oficial Rusiei.

Foreign Office i-a prezentat ambasadorului Andrei Kelin concluziile serviciilor britanice de informaţii, potrivit cărora serviciile ruse de informaţii externe (SVR) se află la originea atacului informatic împotriva SolarWinds.

Ambasadorul Kelin a fost „informat că Regatul Unit va continua să coopereze cu aliaţii săi pentru a denunţa şi contracara operaţiuni ale serviciilor ruse de informaţii”.

Londra i-a transmis, de asemenea, lui Kelin „îngrijorarea Regatului Unit faţă de consolidarea forţelor militare ruse la frontiera ucraineană şi în Crimeea ocupată ilegal”.

„Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să-şi înceteze provocările şi să pună capăt escaladării tensiunilor”, a subliniat Ministerul britanic de Externe, potrivit AFP.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus