Stiri de ultima ora

Vladimir Putin spune că e „absolut ciudată” ideea de a se renunța la gaz

Vladimir Putin spune că e „absolut ciudată” ideea de a se renunța la gaz
Economic
Îndemnat să se pronunţe, în cadrul unui forum economic la Moscova, în legătură cu voinţa afişată de unii europeni de a nu mai folosi gaz, Vladimir Putin a apreciat că a renunţa la o „energie atât de curată” este „o idee absolut bizară”.

„În susţinerea acestui gen de propuneri, cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri, pentru că nu ar mai consuma nimic”, a spus preşedintele rus, răspunzând la o întrebare din partea preşedintelui grupului italian de petrol şi gaze Eni, Emma Marcegagli.

Săptămâna trecută, Banca de Investiţii a Uniunii Europene a propus încetarea finanţării proiectelor legate de energiile fosile, începând din 2022, aminteşte AFP.

„Dată fiind tehnologia actuală, omenirea nu ar putea să supravieţuiască şi să-şi salvgardeze civilizaţia fără hidrocarburi şi fără energia nucleară sau hidraulică”, a declarat miercuri Putin, potrivit căruia balanţa energetică rusă este una din „cele mai verzi din lume”.

Liderul de la Kremlin a calificat totodată drept „barbară” - precizând că nu e nicio „exagerare” - extragerea petrolului de şist, care este de altfel interzisă în numeroase ţări, dar este autorizată, de exemplu, în SUA. „În unele locuri unde se practică aceste extrageri, la robinete nu curge apă, ci noroi”, a afirmat Vladimir Putin, subliniind că astfel de metode „distrug mediul” şi că Rusia „nu va face niciodată acest lucru”.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus