Stiri de ultima ora

Video Achizițiile de locuințe, blocate de pandemie

Video Achizițiile de locuințe, blocate de pandemie
Economic
Achiziții de locuințe, blocate de pandemie. Mulți cumpărători au plătit avans, iar acum nu mai îndeplinesc condițiile pentru creditare

Au plătit avans pentru achiziția unei locuințe. Dar acum nu mai au bani să încheie tranzacția! Este problema cu care se confruntă mulți români cu venituri reduse din cauza pandemiei de coronavirus. Băncile nu le mai dau împrumuturi pentru că nu mai îndeplinesc cerințele de creditare. Constructorii riscă să rămână cu locuințele pe stoc și cer autorităților să intervină.

Achizițiile de locuințe, blocate de pandemie

Anamaria Florea trăiește în București. Vrea să cumpere o locuință nouă prin programul Prima Casă. Dar planurile ei au fost date peste cap. Acum are venituri mai mici în urma situației de criză generate de pandemia de coronavirus și nu mai poate obține împrumutul de care are nevoie.

Anamaria este totuși un caz fericit. Alti clienți au plătit constructorilor un avans mai consistent pentru achiziția unei locuințe și nu pot încheia tranzacția.

Majoritatea locuințelor noi se vând, acum, în baza unui avans care se plătește încă din faza de construcție. Dezvoltatorii imobiliari cu proiecte mari evită astfel să rămână cu locuințe pe stoc.

Specialiștii în domeniul imobiliar recomandă clienților care vor să dea un avans pentru achiziția unei locuințe să se intereseze mai întâi dacă constructorul este serios și să citească cu atenție clauzele contractuale.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus