Stiri de ultima ora

VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Nu se aşteaptă o retragere a autorizării de punere e piaţă a vaccinului AstraZeneca"

VALERIU GHEORGHIŢĂ: Nu se aşteaptă o retragere a autorizării de punere e piaţă a vaccinului AstraZeneca
Economic
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că nu se aşteaptă la o retragere a autorizării de punere e piaţă a vaccinului AstraZeneca Oxford după ce un reprezentant al Agenţiei Europene a Medeicamentului (EMA), Marco Cavaleri, a confirmat existenţa unei "legături" între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de tromboză observate post-imunizare, informează news.ro.

"Foarte probabil că vor fi recomandări suplimentare transmise şi modificate recomandările din caracteristicile produsului, practic, modificări ale prospectului. Noi sperăm, aşa cum toată lumea aşteaptă, să se facă aceste recomandări în aşa fel încât să avem o sursă clară pe baza căreia să putem lua decizii.", afirmă Gheorghiţă.

"Suntem şi noi informaţi vizavi de declaraţia oficialului EMA, aş vrea doar să menţionez că încă nu este finalizată şedinţa Comitetului de Farmaco-vigilenţă, şedinţă care are loc chiar la acest moment. În urma acestei şedinţe vor fi transmise recomandările clare ale Agenţiei Europene a Medicamentului. Ne aşteptăm să se facă recomandări particulare, poate pentru un anumit profil de persoană care, eventual, să fie la risc să dezvolte aceste tipuri de evenimente trombotice, particulare. De asemenea, trebuie să menţionăm că acest mecanism de evaluare a reacţiilor adverse este valabil pentru toate medicamentele şi vaccinurile, este un proces obişnuit şi este foarte bine că se întâmplă aşa şi că avem aceste semnale tocmai pentru a nu trece lucrurile neanalizate şi neinvestigate. Nu ne aşteptăm la o retragere a autorizării de punere e piaţă a acestui vaccin, foarte probabil că vor fi recomandări suplimentare transmise şi modificate recomandările din caracteristicile produsului, practic, modificări ale prospectului. Noi sperăm, aşa cum toată lumea aşteaptă, să se facă aceste recomandări în aşa fel încât să avem o sursă clară pe baza căreia să putem lua decizii. Mesajul este unul cât se poate de clar: aşteptăm recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului", a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că, în funcţie de aceste recomandări, România va adopta toate măsurile pentru ca siguranţa celor care se vaccinează să fie prioritară.

"Putem să o spunem de-acum. Este clar că există o legătură cu vaccinul", a declarat într-un interviu Marco Cavaleri, însărcinat cu strategia vaccinării la EMA.

"Cu toate acestea, nu ştim deocamdată ce cauzează această reacţie", spune el.

"Rezumând, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar este necesar să înţelegem cum are loc", subliniază Marco Cavaleri, potirivt news.ro.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus