Stiri de ultima ora

VAL DE DEMITERI LA MINISTERUL AGRICULTURII!

VAL DE DEMITERI LA MINISTERUL AGRICULTURII!
Economic
Demiteri în lanț la Ministerul Agriculturii, o parte dintre ”greii” schimbați astăzi, 7 noiembrie, intrând și pe lista cu secretarii de stat și consilierii demiși de Guvernul Partidului Național Liberal condus de Ludovic Orban! Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă, în premieră, lista „greilor” înlocuiți în ministerul preluat de Adrian Oros.

Guvernul Orban a început epurarea promisă de la Palatul Victoria, numai astăzi fiind înlăturaţi 32 de secretari de stat, trei subsecretari şi trei consilieri de stat. „Să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul”, declara ieri premierul Ludovic Orban.

Pe lista secretarilor de stat demiși se află și două nume din Ministerul Agriculturii – Daniel Botănoiu și Alexandru Țachianu. Ambii au făcut parte din echipa fostului ministru Petre Daea și au fost susținuți politic de PSD.

La acest moment, dintre cei patru secretari de stat ai lui Daea, gălățeanul Maricel Dima a cerut eliberarea la cerere din funcția de secretar de stat. Prin demiterile lui Botănoiu și ale lui Alexandru Țachianu, rămân în funcție Claudiu Sorin Roșu-Mareș și Daniel Eugeniu-Crunțeanu.

Bistrițeanul Claudiu Sorin Roșu-Mareș este recunoscut ca făcând parte din ”tabăra” ALDE, demisionând când formațiunea lui Călin Popescu-Tăriceanu a ieșit de la guvernare. Ulterior, Mareș s-a întors în Ministerul Agriculturii alături de Daea, în poziția din care plecare și pe care încă o ocupă.

În cazul lui Daniel Eugeniu-Crunțeanu, lucrurile sunt mai simple. Aceasta este cel mai nou venit în echipa lui Petre Daea și a fost susținut în funcție de PSD Ialomița. Anterior, Crunțeanu a făcut parte din conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Tot din sfera Agriculturii, pe ”lista neagră” a demișilor se află și Radu Antohe care ocupa funcția de consilier de stat, dar și Alexandru Potor, fost președinte al Federației Naționale a GAL-urilor și care în ultimele luni a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Tot de la Fonduri Europene este demisă și Gabriela Zoană, fost europarlamentar și membru în Comisia pentru Agricultură de la Bruxelles.

Conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, o altă schimbare importantă ce a avut loc astăzi la Ministerul Agriculturii a fost înlocuirea Elenei Tatomir din funcția de director al Direcției Generale Politici Agricole. În locul lui Tatomir a venit Tatiana Preda.

Foto: gov.ro

Conform declarațiilor făcute de ministrul Adrian Oros la prima sa conferință de presă, nu se știe numărul de secretari de stat pe care îi va avea în continuare MADR. Singurul nume confirmat de Oros pentru această poziție este până la acest moment cel al fermierului călărășean Emil Dumitru, fost președinte al Federației Naționale Pro Agro. Referitorul la noua sa echipă. Adrian Oros a anunțat că este încă în faza de evaluare și că probabil se va decide la finele acestei săptămâni, adică mâine, vineri – 8 noiembrie.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus