Stiri de ultima ora

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut semnificativ în aprilie

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut semnificativ în aprilie
Economic
În aprilie, Dacia a vândut 1.136 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere semnificativă faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat doar 16 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în aprilie se află Vauxhall Corsa, Mercedes-Benz A-Class, Ford Fiesta, Ford Puma şi Wolkswagen Golf.

În aprilie, cota de piaţă a vehiculelor electrice şi diesel s-a redus la 6,5% şi, respectiv, 9,9% (de la 31,8% şi, respectiv, 25% în aprilie 2020), în timp ce cota de piaţă a vehiculelor pe benzină a urcat la 50,3%, de la 35,9%.

"După cel mai întunecat an din istoria industriei auto, există lumină la capătul tunelului. O redresare completă a sectorului auto încă nu a avut loc, dar industria începe redresarea, după redeschiderea showroom-urilor şi posibilitatea testării de către consumatori a celor mai noi modele ecologice. Încrederea pieţei se îmbunătăţeşte, şi ne aşteptăm la rezultate mai bune la finalul anului", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele patru luni din 2021, vânzările de maşini noi în Regatul Unit au urcat cu 16,2%, la 567.108 vehicule.

În ianuarie-aprilie 2021, Dacia a vândut 4.412 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 13% faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.071 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele patru luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A-Class, Nissan Qashqai şi Wolkswagen Golf.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus