Stiri de ultima ora

USP, liderul pieţei de Consumer Healthcare din Polonia, intră în România

USP, liderul pieţei de Consumer Healthcare din Polonia, intră în România
Economic
USP, una dintre cele mai de succes companii farmaceutice din Europa Centrală şi de Est, activă în piaţa de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale, intră în România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. USP este numărul 1 pe piaţa de Consumer Healthcare din Polonia, cu vânzări de 280 milioane euro şi un portofoliu de 29 de branduri, 3 dintre acestea (Ibuprom, Apap, Gripex) fiind în topul celor mai vândute 5 OTC-uri din ţară.

Potrivit sursei citate, în luna aprilie, USP România aduce pe piaţa locală 5 mărci de suplimente alimentare şi dispozitive medicale, care vor fi lansate în categorii care au înregistrat în 2020 o creştere anuală de 26%, situându-se peste evoluţia medie a pieţei, de 14%• . Până la finalul anului 2021, compania va lansa şi primul medicament cu statut OTC, respectiv un brand care şi-a dovedit eficienţa în Polonia şi în celelalte ţări din regiune. În anii următori, pe măsura extinderii portofoliului de OTC-uri şi în alte arii terapeutice, precum şi prin inovaţii constante ale brandurilor deja lansate, compania îşi propune să devină unul dintre liderii pieţei de Consumer Healthcare din România.

Intrarea pe piaţa locală reprezintă o oportunitate pentru USP, deoarece România are a doua cea mai mare populaţie din Europa Centrală şi de Est, după Polonia. În plus, piaţa de OTC-uri a obţinut în mod constant în ultimii ani creşteri de două cifre (+14% în 2020 faţă de 2019• ), fiind motorul de dezvoltare în CEE.

Conform comunicatului, primele branduri aduse în piaţă sunt: Herbitussin (gamă de produse inspirate din natură cu efect calmant asupra gâtului şi tusei), Pelavo (marcă de suplimente alimentare cu ingrediente 100% naturale care sprijină organismul copiilor în episoadele de răceală şi în infecţiile respiratorii), Estabiom (supliment alimentar simbiotic cu vitamina D3, compoziţie unică în România, cu rol în susţinerea imunităţii copilului şi refacerea echilibrului microbiotei), Iskial Junior (marcă de produse pe bază de DHA, pentru a susţine imunitatea şi buna funcţionare a creierului şi a vederii) şi Stoperol Rehydro (produs electrolitic care respectă recomandările OMS privind rehidratarea organismului).
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus