Stiri de ultima ora

United Airlines vrea să relanseze zborurile supersonice până în 2029

United Airlines vrea să relanseze zborurile supersonice până în 2029
Economic
Compania United Airlines a comandat de la start-upul Boom Supersonic 15 avioane supersonice care vor zbura pe bază de combustibil sustenabil, relansând astfel perspectiva călătoriilor ultrarapide, stopate odată cu suspendarea curselor Concorde în 2003.

Dacă prototipul, supranumit „Overture”, va îndeplini toate standardele, ar putea transporta pasageri până în 2029 zburând la o viteză de până la Mach 1,7, (aproape 2.100 km/h). Acest aspect ar putea permite companiei United Airlines să facă călătorii într-un timp de două ori mai scurt: un zbor între Newark, lângă New York, și Londra ar dura trei ore și jumătate iar New York și Frankfurt ar fi conectate în patru ore. Potrivit lui Jon Ostrower, redactorul-șef al publicației comerciale Air Current, acest anunț marchează un punct de cotitură. „Ultima dată când United a comandat un avion supersonic, oamenii încă nu călcaseră pe lună”, a scris el într-un tweet. Luând în considerare din nou posibilitatea  unei călătorii de mare viteză, United "merge împotriva celei mai constante tendințe a companiilor aeriene din ultimii 50 de ani: dorința de a zbura mai ieftin, nu mai repede", a adăugat Ostrower. Dacă în cele din urmă "Overture" va decola, acesta va fi primul avion supersonic de la ultimul zbor al aeronavei Concorde în 2003 care transportă pasageri. Această aeronavă legendară a avut mereu dificultăți în găsirea clienților, din cauza costurilor sale foarte mari. În serviciu din 1976 până în 2003 pentru British Airways și Air France, aeronava consuma foarte mult combustibil și nu a fost niciodată profitabilă pentru companiile britanice și franceze. Mai mult, accidentul din 2000 al unei aeronave Concorde deținută de Air France, la scurt timp după decolarea de la Paris, a anticipat sfârșitul exploatării sale. Tragedia a ucis 113 persoane.

Potrivit acordului publicat pe 4 mai, United va cumpăra 15 aeronave odată ce „acestea vor îndeplini toate standardele (companiei) în ceea ce privește siguranța, operațiunile și măsurile de respectare a mediului” și ar putea comanda încă 35 de avioane suplimentare. Boom Supersonic susține că „Overture” ar trebui să fie prezentat în 2025, să zboare pentru prima dată în 2026 și să înceapă transportul de pasageri până în 2029. De asemenea, va fi alimentat 100% cu combustibil de aviație sustenabil (SAF). Potrivit lui Blake Scholl, fondatorul și directorului general al Boom Supersonic, aceasta este prima comandă din lume pentru un avion supersonic cu combustibil durabil. Japan Airlines și-a exprimat și ea intereseul, în 2017, pentru 20 de avioane Boom Supersonic, dar atunci acestea nu puteau zbura 100% cu biocombustibil. Cele două companii nu au dat detalii cu privire la condițiile financiare ale comenzilor. În consecință, „nu știm dacă au existat plăți parțiale, dacă da, la ce nivel, sau dacă acestea sunt doar intenții de cumpărare”, subliniază Michel Merluzeau, expert la firma specializată AIR. Cu toate acestea, pentru a dezvolta acest tip de aeronavă, este necesar să se investească „10 - 15 miliarde de dolari”, adaugă el. „Există o îndoială reală în ceea ce privește viabilitatea acestui program, care este foarte interesant, dar derivă de la un start-up care nu are experiență în industrializarea unei aeronave comerciale într-un mediu foarte reglementat”. Start-up-ul american Aerion, care lucra și el la un proiect de aeronavă supersonică, în special cu sprijinul Boeing, a renunțat în luna mai, din lipsa finanțării suficiente. Boom Supersonic a strâns până acum 270 de milioane de dolari de la diverși investitori și a încheiat un parteneriat cu producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce. De asemenea, compania va trebui să depășească multe obstacole, inclusiv reticența legată de poluarea fonică de la o aeronavă care trece bariera sonoră. Mai mult, va trebui să primească undă verde de la autorități pentru a zbura la o altitudine de aproximativ 18 kilometri, comparativ cu cei aproximativ 12 kilometri pentru un avion de zbor cu reacție. Totuși, interesul pentru un avion supersonic rămâne real, recunoaște domnul Merluzeau. „Este un instrument cu potențial, pentru o clientelă aparte, cum ar fi oamenii de afaceri”, care pot avea întâlniri în New York și Londra în aceeași zi, notează expertul. Acest tip de dispozitiv poate fi, de asemenea, un punct de interes pentru guverne, în ideea de a transporta rapid șefii de stat sau unitățile de armată specializate, subliniază el .   Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de France24
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus