Stiri de ultima ora

Turcia a lansat o nouă operațiune militară împotriva kurzilor

Turcia a lansat o nouă operațiune militară împotriva kurzilor
Economic
Turcia a lansat o operaţiune militară terestră împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în regiunea Afrin, din nordul Siriei, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, o acţiune privită cu îngrijorare de Washington, relatează AFP şi Reuters.

"Operaţiunea Afrin a început de facto pe teren", a declarat Erdogan într-un discurs televizat. "Urmează apoi Minbej", a adăugat el, referindu-se la un alt oraş sirian aflat sub controlul miliţiilor kurde. 

"După aceea, pas cu pas, vom scăpa ţara noastră până la frontiera cu Irakul de această cruciadă a terorii care încearcă să ne asedieze", a mai spus preşedintele turc. 

Armata turcă a atacat vineri şi sâmbătă poziţii ale YPG din Siria şi a desfăşurat sute de soldaţi şi zeci de vehicule blindate de-a lungul frontierei, ameninţând că va trece la ofensivă cu ajutorul rebelilor sirieni pro-Ankara. 

Ankara acuză YPG că sunt ramura siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce o rebeliune în sud-estul Turciei de peste 30 de ani şi este considerat de Ankara şi aliaţii săi occidentali drept organizaţie teroristă.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus