Stiri de ultima ora

Tranzacțiile cu acțiuni, în scădere cu aproape 5% în această săptămână; apreciere de 49% pe titlurile Oltchim (analiză)

Tranzacțiile cu acțiuni, în scădere cu aproape 5% în această săptămână; apreciere de 49% pe titlurile Oltchim (analiză)
Economic
Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori București (BVB) a scăzut cu 4,37% comparativ cu săptămâna precedentă, până 141,6 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Electrica, iar titlurile Oltchim, care au reintrat în 30 septembrie la tranzacționare, au cunoscut o apreciere de aproape 50%, relevă analiza Puls Capital.

Valoarea totală tranzacționată s-a ridicat la 157,26 de milioane de lei. Tranzacțiile cu obligațiuni s-au cifrat la 8,81 milioane de lei, cele cu produse structurate la 6,84 milioane de lei, iar cele cu unități de fond la 0,01 milioane de lei.

Potrivit analizei, cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Electrica (EL) — 34,77 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) — 31,13 milioane de lei, Fondul Proprietatea (FP) — 19,19 milioane de lei, Romgaz (SNG) — 11,91 milioane lei și OMV Petrom (SNP) — 8,54 milioane de lei.

În piața deal s-au efectuat schimburi în valoare de 21,89 milioane de lei.

Indicii bursieri au consemnat evoluții pozitive, cuprinse între 0,12% pe indicele BET — FI al SIF-urilor și 1,22% pe indicele ROTX, calculat pe baza prețurilor acțiunilor celor mai reprezentative societăți listate la BVB.

În săptămâna 5 — 11 octombrie, 29 titluri au avut evoluții pozitive, 17 au înregistrat evoluții stabile și 26 au consemnat evoluții negative.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat pe acțiunile Oltchim (OLT), care au urcat cu 48,82%, Mecanica Fină (MECE) — 29,18% și Casa de Bucovina (BCM) — 10,58%. Pe de altă parte, cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Prefab (PREH), de 15,29%, aceasta fiind urmată de cele consemnate pe titlurile SIF Hoteluri (CAOR) și Electroaparataj (ELJ), de 14,68% și, respectiv de 14,62%.

"În perioada următoare piețele vor urmări rezultatele financiare la trimestrul trei ale companiilor americane. Printre cele mai importante companii care vor raporta săptămâna viitoare se află băncile JPMorgan, Bank of America, Goldman și Citibank, precum și companiile Intel și General Electric. Conform FactSet, estimările pentru rezultatele companiilor din S&P500 sunt cu 5% sub rezultatele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, din cauza declinului petrolului. Totuși estimările pentru companiile din afara sectorului energetic sunt pozitive, acestea fiind așteptate să raporteze rezultate în medie cu 2% peste cele de anul trecut", se mai arată în analiza Puls Capital.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus