Stiri de ultima ora

Tranzacţiile cu acţiuni, în creştere cu aproape 30% în această săptămână, la BVB

Tranzacţiile cu acţiuni, în creştere cu aproape 30% în această săptămână, la BVB
Economic
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu aproape 30% comparativ cu săptămâna precedentă, până 148,06 milioane de lei, iar titlurile Oltchim, care au reintrat în 30 septembrie la tranzacţionare, au cunoscut o apreciere de peste 50%, potrivit analizei Puls Capital.

Valoarea tranzacţionată totală s-a ridicat la 196,63 de milioane de lei. Tranzacţiile cu obligaţiuni s-au cifrat la 40,39 milioane de lei, cele cu produse structurate la 8,11 milioane de lei iar cu unităţi de fond la 0,07 milioane de lei.

Potrivit analizei realizată de Intercapital Invest, cele mai importante schimburi au realizate pe titlurile SIF Banat-Crişana (SIF 1) - 42,62 milioane de lei, Fondul Proprietatea (FP) - 30,75 milioane de lei şi Banca Transilvania (TLV) - 24,04 milioane de lei.

Indicii bursieri au consemnat evoluţii negative cuprinse între minus 0,95% pe indicele BET - NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi şi minus 0,54% pe indicele BET - FI al SIF-urilor.

În săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 22 titluri au avut evoluţii pozitive, 14 au înregistrat evoluţii stabile şi 36 au consemnat evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe acţiunile Oltchim (OLT), care au urcat cu 51,47%, Prefab (PREH) - plus 20,77% şi SIF Hoteluri (CAOR) - plus 18,59%.

'O veste bună pentru investitori a fost revenirea titlurilor Oltchim la tranzacţionare, după ce instanţa a confirmat planul de reorganizare acceptat de creditori şi a respins recursurile declarate de Electrica Furnizare şi ANAF împotriva planului. Oltchim a trecut pe profit în primul semestru, ca urmare a veniturilor din anularea datoriilor conform Legii insolvenţei, în valoare de 2.387,15 milioane de lei. Cifra de afaceri după primele şase luni a fost cu 34,5% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Acţiunile Oltchim au crescut cu peste 50% după ce au revenit miercuri (30 septembrie - n.r.) pe bursă, investitorii speculând o posibilă privatizare a companiei pe viitor', arată analiza citată.

Cea mai mare scădere a fost consemnată pe titlurile Artego (ARTE), care s-au depreciat cu 10,77%, urmată de scăderile Casa de Bucovina (BCM) - minus 9,69% şi Electroputere (EPT) - minus 7,69%.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus