Stiri de ultima ora

Termoenergetica este noul operator termic al Bucureştiului

Termoenergetica este noul operator termic al Bucureştiului
Economic
Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că de la 1 decembrie Termoenergetica este noul operator de energie termică din Capitală. Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de termoficare azi, potrivit unui comunicat de presă.

Gabriela Firea a afirmat: "Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti este, de la 1 decembrie, noul operator de termică al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti. Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea. Am început un amplu proces de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă la reţea pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie", potrivit News.ro.

Contractul a fost aprobat, la propunerea primarului general, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 14 noiembrie.

La aceeaşi dată, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov a primit un mandat special, din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de delegare a serviciului public de alimentare termică şi de atribuire a contractului către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

Potrivit PMB, documentaţia contractului de delegare a gestiunii include un studiu de oportunitate privind gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică, producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, procesul-verbal de predare-preluare a bunurilor către companie, regulamentul Serviciului Public de Alimentare cu energie termică, caietul de sarcini şi contractele de furnizare a energiei termice.

Miercuri Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice a anunţat că Termoenergetica va începe negocierile pentru noul contract cu ELCEN, de furnizare a energiei termice pentru bucureşteni.

RADET a intrat în faliment în data de 11 noiembrie conform deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus