Stiri de ultima ora

Terenul fostei fabrici Textile Dacia, vândut unei companii suedeze. Ce se va construi pe el

Terenul fostei fabrici Textile Dacia, vândut unei companii suedeze. Ce se va construi pe el
Economic
Compania suedeză Skanska a cumpărat un teren de circa 26.000 de metri pătraţi în Bucureşti, care a aprţinut fostei fabrici Textile Dacia. Achiziţia dintre Skanska şi InteRo Property Development SRL a fost perfectată de PeliPartners, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, terenul este destinat dezvoltării unui nou complex de birouri şi se situează în zona de Nord a capitalei, în imediata vecinătate a staţiei de metrou Jiului.

„Achiziţia de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplineşte toate criteriile pe care le urmărim în acest proces şi, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenţi în trei submarket-uri diferite din capitală.”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director, Skanska Property România.

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona Bucureştii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate şi construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferenţiază acest concept pe piaţă este mixul unic între designul scandinav, inovaţia şi soluţiile sustenabile.

În această tranzacţie, Skanska a fost asistată de casa de avocatură PeliPartners, cu o experienţă de peste de 20 de ani în sectorul imobiliar. Echipa de avocaţi a fost coordonată de Oana Bădărau, Partener la PeliPartners.

Pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătraţi, InteRo Property Development SRL va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele şapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

„Suntem bucuroşi că am vândut jumătate din terenul nostru din Strada Bucureştii Noi către Skanska şi că vom dezvolta, alături de aceasta, un proiect integrat de birouri care ar putea ajunge la 175.000 metri pătraţi GLA”, a declarat Michael Topolinski, InteRo Property Development SRL.

InteRo Property Development SRL a fost asistată în această tranzacţie de o echipă de avocaţi din cadrul casei de avocatură Biriş Goran, recunoscuţi pentru vasta experienţă în domeniul imobiliar. Echipa a fost coordonată de Raluca Năstase, Partener Biriş Goran. În fazele iniţiale ale tranzacţiei, Libra Internet Bank a oferit consultanţă pe aspecte de finanţare.

InteRo Property Development SRL este o afacere de familie care activează în zona dezvoltării imobiliare. Alături de viitorul proiect de birouri din Bucureştii Noi, portofoliul companiei include 170 de apartamente închiriate şi complexul SkyLight Residence, un proiect imobiliar mixt cu 2.700 de apartamente şi 90.000 metri pătraţi GLA, de birouri. 

Skanska este o companie de origine suedeză şi se numără printre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Europa. Aici, compania îşi desfăşoară operaţiunile în construcţii şi inginerie civilă în Polonia, Cehia, Slovacia şi Marea Britanie. Skanska dezvoltă proprietăţi comerciale pe anumite pieţe locale din Polonia, Cehia, România şi Ungaria şi proiecte rezidenţiale în Praga şi Varşovia. Skanska oferă, de asemenea, servicii în parteneriate de tip public-privat. În 2016, Skanska a avut vânzări de 36 de miliarde SEK şi aproximativ 16.500 de angajaţi în operaţiunile sale europene.

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creşterii economice şi stimulării afacerilor. Compania şi-a început activitatea în România in anul 2011 şi face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii. Proiectele Skanska România oferă spaţii de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate, in locaţii cheie care asigură atât succesul cât şi satisfacţia clienţilor şi a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România parcurg  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienţei energetice optime şi ale asigurării unui mediu de lucru superior.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus