Stiri de ultima ora

TECH ACADEMY: Peste 92% dintre românii din mediul urban folosesc cel puţin un dispozitiv digital în viaţa de zi cu zi

TECH ACADEMY: Peste 92% dintre românii din mediul urban folosesc cel puţin un dispozitiv digital în viaţa de zi cu zi
Economic
92% dintre românii din mediul urban au spus că folosesc zilnic pentru job sau în scop personal un dispozitiv digital, potrivit unui studiu efectuat de platforma de cursuri digitale Tech Academy.

De asemenea, 44.4% dintre cei care nu folosesc internetul la locul de muncă susţin că lipsa cunoştinţelor digitale le-a afectat viaţa profesională, semn că, în prezent, aceste aptitudini sunt importante pentru orice industrie şi pentru orice tip de calificare.

Mai mult decât atât, peste 50% dintre respondenţi deţin cel puţin un dispozitiv furnizat de angajator pentru a-şi desfăşura activitatea profesională din fiecare zi. Majoritatea lor au primit din partea companiei şi unul sau mai multe gadgeturi, cum ar fi: laptop de lucru, smartphone, tablet şi altele acestea fiind esenţiale pentru efectuarea sarcinilor de la muncă.

Tehnologia şi comunicarea, pilonii performanţei la locul de muncă

Într-un an în care discuţiile s-au întâmplat online, proiectele s-au organizat pe ZOOM şi distanţa a fost păstrată în permanenţă, tehnologia a venit în sprijinul angajatorilor şi al angajaţilor pentru a susţine interacţiunile dintre ei şi partenerii lor. În topul motivelor pentru care internetul este folosit la locul de muncă se numără: realizarea şi implementarea task-urilor (81%), comunicarea cu clienţii, colegii şi furnizorii (76.2%) şi research-ul (59.5%).

Printre aplicaţiile şi programele utilizate la job, cele mai folosite sunt pachetul Microsoft (Word, Excel, PowerPoint etc), Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop), platformele de mail, platformele social media, ZOOM sau Google Meet.

Impactul tehnologiei asupra activităţii de la locul de muncă

Peste 90% dintre respondenţii la chestionarul Tech Academy consideră că accesul la tehnologie le-a uşurat desfăşurarea activităţii profesionale şi că, prin intermediul digitalizării, sarcinile sunt duse la bun sfârşit mai repede ca înainte.

Printre avantajele oferite de internet şi tehnologie, enumerate de către cei chestionaţi, se numără: accesul rapid la informaţii şi resurse de tot felul, eficientizarea timpului de lucru şi a procedurilor (înlocuirea registrelor clasice, de exemplu), dar şi posibilitatea de a lucra de oriunde şi oricând.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus