Stiri de ultima ora

TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE, NUMAI CU AVIZ de la MEDICUL VETERINAR!

TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE, NUMAI CU AVIZ de la MEDICUL VETERINAR!
Economic
Document oficial prin care primăriile sunt informate că sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face numai sub supraveghere sanitar-veterinară. Practic, fiecare gospodar care mai taie porcul trebuie să anunțe medicul veterinar, să primească aprobare de la acesta, iar un medic, asistent sau un tehnician veterinar trebuie să supravegheze procesul de sacrificare.

Citiți și:

Informare după ce s-a semnat ordinul care limitează creșterea porcilor în gospodării

De precizat că informarea DSVSA a fost emisă la o zi după ce ministrul Petre Daea a semnat, deși a adoptat, ordinul prin care se limitează la 5 capete creșterea porcilor în gospodării . Din cauza schimbării guvernamentale ce a avut loc tot pe 4 noiembrie, ordinul cu restricțiile de creștere a suinelor a fost publicat în Monitorul Oficial abia vineri, 8 noiembrie, dată de la care a și intrat în vigoare.

ANSVSA nu a mai actualizat situația Pestei Porcine Africane

În ciuda măsurilor noi care vizează sectorul de creștere a porcilor din România, ANSVSA nu a mai actualizat situația Pestei Porcine Africane din data de 30 octombrie. Conform ultimelor date publicate pe site-ul autorității, în România PPA evolua în 291 de localități din 25 de județe, cu un număr de 956 de focare (dintre care 16 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 7 județe există doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost eliminați 524.590 de porci afectați de boală și există 2.208 de cazuri la mistreți.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus