Stiri de ultima ora

SUA vrea să vaccineze 300 de milioane de americani până la sfârşitul verii

SUA vrea să vaccineze 300 de milioane de americani până la sfârşitul verii
Economic
Statele Unite intenţionează să comande 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19 cu scopul de a vaccina 300 de milioane de persoane până la sfârşitul verii, a declarat marţi un oficial guvernamental, potrivit AFP, citat de Hotnews.

Cu aceste achiziţii, jumătate din vaccinul Pfizer şi cealaltă jumătate din vaccinul Moderna, "Statele Unite vor avea suficiente doze pentru a imuniza complet 300 de milioane de americani până la sfârşitul verii", adică aproape întreaga ţară, a explicat oficialul.

Biden a prezentat marţi noi măsuri pentru accelerarea distribuţiei vaccinurilor în ţară, care a întâmpinat întârzieri şi probleme logistice la sfârşitul mandatului lui Donald Trump.

Vaccinurile sunt distribuite în funcţie de mărimea statelor, iar unii s-au plâns că stocurile sunt prea limitate.

Pentru a accelera vaccinările, statele americane ar trebui să primească 10 milioane de doze pe săptămână, faţă de 8,6 milioane în prezent, cel puţin în următoarele trei săptămâni, a anunţat Casa Albă.

Guvernul Biden se angajează, de asemenea, să ofere statelor o estimare a distribuţiei dozelor pe trei săptămâni, comparativ cu doar una în prezent, care va permite autorităţilor locale să organizeze mai bine campanii de vaccinare.

Luni, preşedintele american Joe Biden a estimat că Statele Unite se vor apropia de imunitatea colectivă până în vară.

"Sunt încrezător în faptul că până în vară vom fi mult mai aproape de imunitatea colectivă", a spus el, în timp ce ţara este cea mai afectată din lume, cu peste 25,4 milioane de cazuri pozitive şi peste 420.000 de decese.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus