Stiri de ultima ora

Sotia lui Mihai Tanasescu, cumnatul lui Geoana, Vladimir Cohn ar fi avut conturi banca elvetiana HSBC

Sotia lui Mihai Tanasescu, cumnatul lui Geoana, Vladimir Cohn ar fi avut conturi banca elvetiana HSBC
Economic
Sotia fostului ministru al Finantelor Mihai Tanasescu, cumnatul lui mircea Geoana, Ionut Costea, fostul actionar la Dinamo Vladimir Cohn si Jean Valvis au avut conturi la HSBC, scriu jurnalistii de la Rise Project, citati de Mediafax .

Daniela Florentina Ganea, sotia lui Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice si fost reprezentant al Romaniei la FMI, apare in documentele bancare de la HSBC. Sotia demnitarului a avut un cont secret la aceasta banca intre anii 1995 si 2004, numele de cod atasat acestui profil bancar fiind SPHYNX.

Potrivit regulamentelor BNR, pana in anul 2005, cetatenii romani cu resedinta in Romania nu aveau voie sa deschida conturi in afara tarii, precizeaza Rise Project, care explica insa ca, in perioada cand a fost creat contul din Elvetia, sotia politicianului era asociata cu firma Kato Aromatic, o companie egipteana prin care s-a recuperat o parte din datoria Egiptului fata de Romania.

"Aceasta datorie se ridica la suma de 276 de milioane de euro, provenea din contractele comerciale derulate cu Egiptul pe vremea lui Ceausescu si a fost recuperata doar partial. in procesul de stingere al acestor creante a jucat un rol foarte important chiar Kato Aromatic. Guvernul Romaniei a incheiat doua acorduri cu firma egipteana, in 1994 si in 1996, in urma carora s-au recuperat mai mult de jumatate din datoriile scadente in perioada 1991-1996. in aceasta perioada, Mihai Tanasescu a fost seful mai multor directii din Ministerul Finantelor", noteaza RiseProject.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus