Stiri de ultima ora

SolvIT Networks a obţinut o cifră de afaceri netă de 29 milioane lei

SolvIT Networks a obţinut o cifră de afaceri netă de 29 milioane lei
Economic
SolvIT Network a obţinut o cifră de afaceri netă de 29 milioane lei (6 milioane euro) şi o creştere de 63% în 2020, pe fondul transformării digitale rapide din sectorul privat, conform unui comunicat remis redacţiei.


Rezultatul pe 2020 reprezintă cea mai bună performanţă a SolvIT în cei 16 ani de activitate, în contextul în care, înainte de debutul pandemiei, compania a crescut organic la un nivel de aproximativ 500.000 euro anual, în ritm cu piaţa.

Anul trecut, soluţiile de securitate au avut cea mai mare contribuţie la creşterea cifrei de afaceri SolvIT Networks, cu o pondere de 26%, respectiv 7,5 milioane lei (1,5 milioane euro). Rezultatele companiei marchează consolidarea unui trend crescător în perioada 2018 - 2020, în contextul cerinţei tot mai mari de securitate din sectorul privat. În perioada 2011 - 2017, inainte ca securitatea cibernetică să reprezinte o prioritate pentru organizaţii, SolvIT înregistra o cifră de afaceri medie anuală de 1,9 milioane euro. 

În prezent, SolvIT deserveşte şapte din topul primelor 10 instituţii bancare din România, cel mai agil sector în tranziţia către digital şi principala piaţă pentru soluţii de securitate cibernetică. Instituţiile bancare reprezintă 45% din cifra medie de afaceri a companiei în ultimii cinci ani. De altfel, în această perioadă, orientarea consecventa a SolvIT spre sectorul privat a reuşit să genereze 92% din cifra de afaceri medie anuală din servicii pentru companii active în sectoarele esenţiale (financiar-bancar, telecom, farmaceutic, FMCG, retail, energie).

"Provocările din peisajul de securitate a datelor au crescut exponenţial cu accelerarea digitalizării, implicit cu nevoia de a proteja forţa de muncă de la distanţă şi tehnologia cloud", a declarat Mihai Scemtovici, director general SolvIT Networks. "Anul 2020 a adus multă complexitate pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice din mediul privat şi guvernamental, dar am reuşit să livrăm la timp toate proiectele, în condiţiile unor cerinţe cu grad ridicat de specificitate, care s-au accelerat puternic în al doilea semestru. Avem o echipă pregătită să facă faţă noului val de provocări şi vom continua să ne extindem dinamic, dar sănătos, prin abordarea unor verticale de business noi, precum si extinderea portofoliului, cu soluţii din zona de orchestrare şi automatizare a proceselor de management şi securitate IT", a adăugat Mihai Scemtovici.


În luna aprilie 2021, Rohde&Schwarz a agreat reprezentarea de către SolvIT a soluţiilor de cybersecurity dezvoltate de grupul de tehnologie german.


"Soluţiile Rohde&Schwarz completează un portofoliu sofisticat de apărare cibernetică pe care îl vom dezvolta în 2021 şi mai departe pentru clienţii noştri. Suntem în discuţii avansate cu mai multe companii din domeniul cybersecurity pentru a semna acorduri de reprezentare în România. Anul trecut, am devenit partener certificat pentru soluţiile de tip SOAR de la Palo Alto, cu primul proiect complex finalizat deja în România, iar pe baza rezultatelor de anul trecut, SolvIT Networks este partener Platinum Dell-EMC", a mai precizat directorul general al companiei.


Furnizorul şi integratorul român de soluţii IT&C a înfiinţat SolvIT Serbia în 2009 alături de Agotech, companie IT şi de telecomunicaţii dedicată sectorului privat din acestă ţară, pentru a-şi extinde în Europa Centrală şi de Est competenţele şi modelul de business. Anul trecut, SolvIT Serbia a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2 milioane euro.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus