Stiri de ultima ora

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din doi judecători

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din doi judecători
Economic
Senatul a adoptat luni, decizional, proiectul de lege care modifică articolul 54 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, informează news.ro.

Astfel, iniţiativa legislativă prevede ca doi judecători că formeze completurile de judecată a cauzelor de apel şi nu trei, cum este în momentul de faţă. Legea merge la promulgare.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.54 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul stabilirii regulii judecării apelurilor în complet de 2 judecători, şi nu în complet de 3 judecători, aşa cum se prevede, în prezent, în cuprinsul art. 54 alin. (2) din actul normativ de bază.

Potrivit iniţiativei legislative, legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2022. Iniţiativa de lege mai prevede că "recursurile se judecă în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel".

Când intră în vigoare legea este abrogată ordonanţa de urgenţă nr. 215 din 30 decembrie 2020 privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus