Stiri de ultima ora

România se află în top 5 cele mai căutate destinaţii pe Airbnb: Ce creştere ar putea înregistra ţara noastră în 2020

România se află în top 5 cele mai căutate destinaţii pe Airbnb: Ce creştere ar putea înregistra ţara noastră în 2020
Economic
România a fost nominalizată în top 5 al celor mai căutate destinaţii pentru anul 2020 de platforma internaţională Airbnb, care estimează că ţara noastră va înregistra în 2020 o creştere a rezervărilor de 298% faţă de anul 2019, potrivit unui comunicat remis marţi, de ministerul Turismului.

8 afişări

România se află în top 5 printre cele mai căutate destinaţii pe Airbnb

Reprezentanţii platformei online de rezervări susţin că România se situează între destinaţiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia. Aceste estimări vin după ce, în acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor străini în România a crescut, în primele 8 luni, cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “Aceste estimări pentru anul 2020 ne arată încă o dată potenţialul enorm pe care România îl are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arată o creştere a vizitatorilor străini care au ajuns în ţara noastră în primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodată, o creştere cu aproximativ 8% a numărului de turişti români care au ales să îşi petreacă vacanţele în ţara noastră şi să redescopere România ca destinaţie turistică.

Măsura voucherelor de vacanţă a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistică de la noi din ţară. În acelaşi timp, trebuie spus că, în acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societăţi comerciale private care au ales să acorde vouchere de vacanţă angajaţilor. Acest lucru dovedeşte încă o dată că această măsură a fost una care a avut nu doar un rol social ci şi un rol economic important”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Top 20 cele mai căutate destinaţii pentru 2020, conform Airbnb: 1. Milwaukee, Wisconsin 2. Bilbao, Spain 3. Buriram, Thailand 4. Sunbury, Victoria, Australia 5. Romania 6. Xi’an, China 7. Eugene, Oregon 8. Luxembourg 9. Guadalajara, Mexic 10. Vanuatu 11. Cali, Columbia 12. Cape Canaveral, Florida, SUA 13. Aberdeen, Scotland 14. Courtenay, British Columbia, Canada 15. Ubatuba, Brazil 16. Les Contamines-Montjoie, Franţa 17. Tokyo, Japonia 18. Kerala, India 19. Malindi, Kenya 20. Maastricht, Olanda
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus