Stiri de ultima ora

Rogier van den Brink, Banca Mondială: România ar trebui să discute plafonarea subvenţiilor agricole pentru marii fermieri

Rogier van den Brink, Banca Mondială:  România ar trebui să discute plafonarea subvenţiilor agricole pentru marii fermieri
Economic
Coordonatorul politicii economice pentru statele UE din cadrul Băncii Mondiale a arătat că România se află încă în acea categorie de ţări europene unde agricultura e asociată sărăciei, chestiune care trebuie rezolvată.

"Am fost la Timişoara şi imediat ce ieşi din oraş şi ajungi în sate există un standard de viaţă la nivel neeuropean. Oamenii acolo nu au apă curentă, ori asta nu ar trebui să se întâmple. Ce ar ajuta acolo sunt subvenţiile agricole. Noi la Banca Mondială am făcut un studiu despre subvenţiile agricole în Europa şi am descoperit că în jumătate din Europa agricultura nu mai e asociată cu sărăcia. Deci în ţări precum Danemarca, Olanda, să fii fermier e minunat: nu mai eşti sărac, eşti de fapt mai bogat decât restul oamenilor. În cealaltă jumătate a ţărilor din studiu, şi asta include state precum Grecia, Italia, Spania, România, există o legătură directă între agricultură şi sărăcie. Ori asta nu ar trebui să se întâmple", a atras atenţia economistul-şef al diviziei de Management Fiscal şi Macro pentru Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale.

Bucharest Forum este un eveniment organizat de Institutul Aspen România şi Biroul din Bucureşti al German Marshall Fund of the US, tema de discuţii a primei zile a forumului fiind "Europa emergentă la 30 de ani".
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus