Stiri de ultima ora

REVISTA PRESEI 22.05.2019

REVISTA PRESEI 22.05.2019
Economic
• Mărturia tulburătoare a românului absolvent de Drept închis pe nedrept în Austria. "Am fost ridicat de parcă eram cel mai periculos infractor"

Publicaţia "Adevărul" scrie că: "Un român a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat. Autorităţile judiciare austriece au ignorat luni de zile martorii şi probele aduse de român care îi demonstrau nevinovăţia, dar şi faptul că abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un călcâi. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Traficant de droguri lăsat liber din cauza ordonanţei lui Tudorel Toad... Metoda prin care un şofer lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu... Parchetul General, despre dosarul Kovesi: Furnizarea de informaţii în ... Andrei B. (30 de ani), din Tecuci, absolvent de Drept, a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), până când autorităţile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat. Andrei B. a fost arestat în casa părinţilor săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. Bărbatul a fost acuzat că a făcut parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri pe teritoriul austriac".

• Bancile au început să crească dobânzile la depozite, dar numai dacă se fac economii noi, nu şi la reînnoirea celor vechi

"Bancherul" scrie că: " Doua banci mari, Raiffeisen si ING Bank, au lansat promotii cu dobanzi mai mari la depozite, dar numai pentru economiile noi, nu si pentru sumele economisite pana acum, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca va mentine un deficit de lichiditate pe piata bancara, cu scopul de a mentine dobanzile ridicate, pentru implementarea politicii monetare intarite, in vederea reducerii inflatiei, care a ajuns la 4,1% in aprilie, cu mult peste tinta maxima a BNR, de 3,5% pe an.

Raiffeisen Bank a lansat o promotie valabila 3 luni, timp in care va plati o dobada mai mare cu o jumatate de punct procentual (0,5%), dar numai pentru depozitele in lei nou constitutie, nu si pentru cele in derulare sau care se reinnoiesc la scadenta.

In prezent, banca plateste o dobanda de 1% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si de 1,25% pentru cele deschise online si 0,75%/1% pentru depozitele la termen de 6 luni".

• Ambasadorul Germaniei, gând la gând cu Iohannis

Publicaţia "Cotidianul" scrie că Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, prezent la un eveniment, a îndemnat la vot, la alegerile europarlamentare din 26 mai, explicând ce ar însemna acest lucru pentru România.

• "Zburat" din MAI, 5.400 euro pe luna!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: Asa dupa cum anticipam, Rares Vaduva nu a facut multi purici nici dupa salutara retragere de urgenta a detasarii sale din fruntea Ministerului de Interne. Pentru ca, dincolo de pozitia oficiala de director general adjunct al Directiei Generale de Protectie Interna, acesta se instalase practic la butoanele intregului minister, Carmen Dan ajungand sa fie catalogata pana si de ceilalti lideri ai propriului partid doar "blonda de la Interne". Toata lumea stiind ca strategul din umbra al amplei operatiuni de preluare a controlului sau chiar de "destructurare" a unor intregi structuri fiind de fapt nimeni altul decat acelasi Rares Vaduva".
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus