Stiri de ultima ora

Retailerul de materiale de construcţii MAMBricolaj s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe sistemul multilateral de tranzacţionare

Retailerul de materiale de construcţii MAMBricolaj s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe sistemul multilateral de tranzacţionare
Economic
Retailerul de materiale de construcţii MAMBricolaj (MAM) a debutat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 21 ianuarie, pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB, conform unui comunicat remis de BVB.

Momentul a fost marcat prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare la sediul BVB de către fondatorul şi Directorul General al MAMBricolaj, Cristian Găvan, alături de Directorul General Adjunct al TradeVille, Ovidiu Dumitrescu, Consultantul Autorizat care a asistat listarea companiei şi plasamentul privat care a precedat venirea la bursă. Evenimentul a avut loc la sediul BVB şi s-a desfăşurat într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind desfăşurarea de evenimente, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti a declarat: "Venirea MAMBricolaj la Bursa de Valori Bucureşti ne bucură în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie din acest segment economic care intră la Bursa de Valori Bucureşti, dar şi pentru că este o nouă dovadă a faptului că piaţa de capital susţine dezvoltarea companiilor antreprenoriale româneşti. Una dintre principalele lecţii pe care ni le-a arătat criza sanitară este că trebuie să ne bazăm mai mult pe afacerile româneşti şi, totodată, să le susţinem, care, de altfel, este şi obiectivul principal al Bursei de Valori Bucureşti. Suntem convinşi că ne îndeplinim acest rol, iar rundele de finanţare de peste 2,1 miliarde euro derulate doar în precedenţii doi ani o dovedesc pe deplin."

Cristian Găvan, fondatorul şi Directorul General al MAMBricolaj: "Listarea la bursă este o direcţie strategică a companiei, parte a planului de extindere accelerată a reţelei de magazine MAMBricolaj în principalele centre urbane din România. Ne propunem să folosim toate pârghiile oferite de piaţa de capital pentru susţinerea creşterii accelerate şi să dezvoltăm un parteneriat de succes cu investitorii de la Bursă. Prin extinderea reţelei de magazine ne dorim să fim mai aproape de clienţi şi să le oferim o alternativă mai eficientă de a-şi procura mobilă sau accesorii de mobilă şi de a beneficia şi de facilitatea primirii unei consultanţe profesioniste la pachet cu serviciul de proiectare de mobilă."

MAMBricolaj a fost înfiinţată în 2011 de către Cristian Găvan, având ca principale direcţii de business comercializarea de materiale şi accesorii de mobilă si produse conexe, bricolaj în mobilă şi oferirea de servicii de proiectare în mobilă. În prezent, compania operează două magazine în Bucureşti şi un magazin online, fiind pregătită să se extindă în alte arii metropolitane importante din ţară.

Societatea a derulat în septembrie 2020 un plasament privat, intermediat de SSIF TradeVille, prin care a atras aproape 8,5 milioane lei. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise 744.418, ceea ce a dus la o suprasubscriere cu 76% a numărului de acţiuni scos la vânzare, de 423.000. Pachetul de acţiuni a fost cumpărat de 65 de investitori, la un preţ de 20 de lei/ acţiune, ceea ce a oferit MAMBricolaj o capitalizare anticipată de aproape 33,9 milioane lei.

Fondurile atrase prin plasamentul privat vor fi folosite de companie pentru deschiderea de noi magazine în Bucureşti şi alte oraşe precum Braşov, Cluj-Napoca sau Iaşi.

SSIF TradeVille este Consultantul Autorizat care a asigurat şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor companiei de bricolaj.

"Începem anul cu mai multe evenimente de interes pentru piaţă: pe de-o parte majorarea de capital a Bittnet Systems, pentru care primul pas se va termina săptămâna aceasta, pe de altă parte, listarea a doi noi emitenţi pe piaţa noastră de capital. Succesul plasamentului şi listarea MAMBricolaj arată că Bursa este o opţiune pentru companii mari şi mici din toate domeniile, care au o afacere serioasă şi propun investitorilor un model de lucru onest, bazat pe respect reciproc. Le dorim mult succes în această nouă etapă a dezvoltării lor!", a afirmat Ovidiu Dumitrescu, Directorul General Adjunct al TradeVille.

Fondatorul MAMBricolaj Cristian Găvan deţine 67,51% din acţiunile societăţii, iar Petruţa - Puica Găvan are 7,5% din titluri. Diferenţa de aproape 25% din acţiuni este în portofoliile investitorilor care au subscris în plasamentul privat.

De la înfiinţare şi până în prezent, MAMBricolaj a înregistrat o creştere continuă şi accelerată a cifrei de afaceri, urcând de la 1,4 milioane lei în 2011 la 29,4 milioane lei în 2019. Totodată, societatea înregistrează marje nete de profit substanţiale: 11,18% în 2018, 9,4% în 2019, 13,6% în primul semestru al anului trecut. În anul 2019, MAMBricolaj a consemnat un profit net de aproape 2,8 milioane lei, faţă de puţin peste 3 milioane lei în 2018.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus