Stiri de ultima ora

Protestatarii din Hong Kong au ţinut un priveghi pentru martiri şi au cerut răzbunare după moartea unui student

Protestatarii din Hong Kong au ţinut un priveghi pentru  martiri  şi au cerut  răzbunare  după moartea unui student
Economic
Protestatarii din Hong Kong au ţinut sâmbătă un priveghi pentru "martiri" şi au cerut "răzbunare" după ce un student a murit la spital în urma unei căderi de la înălţime, tragedie care a înfuriat demonstranţii care acuză poliţia că foloseşte excesiv forţa.

Mii de oameni s-au adunat în parcul Tamar din apropierea birourilor Guvernului, după ce au primit permisiunea din partea poliţiei să ţină un miting sâmbătă seara. Ei au cântat imnuri şi au adus flori, iar mulţi au strigat "Răzbunare!", scrie Reuters.

"În seara asta nu ne aflăm aici doar pentru a-l plânge, ci şi să arătăm Guvernului, Partidului Comunist chinez şi lumii că lucrurile care s-au întâmplat în ultimele şase luni nu au fost uitate", a spus un tânăr în vârstă de 26 de ani.

Chow Tsz-lok, student în vârstă de 22 de ani la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Hong Kong, a căzut luni în timp ce protestatarii erau dispersaţi de poliţie. El a murit la spital patru zile mai târziu.

În ultimele 24 de săptămâni, protestele s-au transformat deseori în confruntări cu forţele de ordine, iar teritoriul ce a aparţinut de Marea Britanie până în 1997, când a fost cedat Chinei, trece acum prin cea mai importantă criză din ultimele decenii.

Mitingul de sâmbătă seară, la care au participat studenţi, vârstnici şi chiar copii a fost unul liniştit.

Vineri, poliţia a spus că a fost nevoită să tragă un rând de muniţie drept avertisment a ceea ce a numit "un mare grup de protestatari cu arme periculoase" care au aruncat cu pietre înspre poliţiştii care încercau să cureţe străzile de baricade.

"Vieţile agenţilor erau în real pericol", a fost transmis într-un comunicat emis sâmbătă.

Protestatarii au făcut din nou apel la grevă generală pentru luni, au cerut oamenilor să blocheze transportul public.

Protestele au izbucnit în urmă cu cinci luni, sub numele Mişcarea Umbrelelor, din cauza unei legi a extrădării. Proiectul de lege a fost retras însă manifestaţiile au evoluat.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus